Rafket 0 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam szukam sprawnego telefonu do 700 złWyszukałem ofertę dwóch telefonów którę wydaję się ciekawe i dobre w tej cenieMianowicie telefonów marki Xiaomi .http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note3-32gb-lte/http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-3-332gb-lte/jednakże czym one się róznią i czym one różnią sie od modeli Xioami Redmi Note 3 Pro którą tak duzo ludzi zachwala .Jestem otwarty też na inne propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
FinalFen 0 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Witam, Mam podobne pytanie do poprzednika dlatego pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Planuję zakupić w miarę mocnego smartphona (ma się dobrze sprawować w grach) z androidem w granicach 700-800 zł. 1. Zależy mi na: pamięć wew. 32 gb RAM 2GB+ mocny CPU/GPU 2. W drugiej kolejności zwracam uwagę na: długość pracy baterii sprawny GPS 3. Nie zależy mi na: jakości aparatu/kamery design marce (nie mylić z jakością ) Tak więc przeglądałem chwilę neta i w oko wpadły mi podobnie jak przedmówcy XIAOMI REDMI NOTE 3. Szczerze przyznaję że nie znam się na bebechach telefonów, dlatego mocno sugeruję się tym co wyczytałem w ogólnych poradnikach dla laików. Kilka razy natknąłem się na opinię, że ogromną różnicę w wydajności telefonów z tej półki cenowej robi posiadanie jednostki Snapdragon 650 na pokładzie <- stąd udało mi się wyszperać taki telefonik: http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-3-pro-332gb-lte/ Pytania mam 2: 1. Czy powinienem wiedzieć coś o tym telefonie czego nie widać na pierwszy rzut oka ? wady/niedociągnięcia/awaryjność ? Czy jest to porządne urządzenie bez nieprzyjemnych niespodzianek. 2. Czy uważacie że na rynku jest coś odpowiedniejszego dla mnie od powyższego REDMI NOTEa 3 ? - większa wydajność/jakość w porównywalnej cenie (powiedzmy że jeśli różnica w wydajności byłaby naprawdę duża byłbym w stanie dołożyć max 100 zł) Z góry serdecznie dzięki za jakiekolwiek opinie/pomoc Edytowane 5 Września 2016 przez FinalFen Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Po 1. nie kupuj w xiaomi.com.pl bo to kombinatorzy, krąży wiele opinii, że wgrywają dziwne softy i blokują bootloadery. Po 2. Xiaomi strasznie zamieszał z nazewnictwem całej serii Redmi, spróbuje wyjaśnić: Dopisek Note oznacza przekątną 5.5" i rozdzielczość full HD, modele bez Note mają ekran 5" HD. Note 3 PRO od Note 3 różni się szybszym procesorem i aparatem o wyższej rozdzielczości (16 vs 13mp) Dalej zaczynają się schody bo dopisek PRO w przypadku Redmi 3 oznacza dodatkowo obecność czytnika linni papilarnych, 3GB ramu (zamiast 2) oraz 32GB zamiast 16GB pamięci wbudowanej. Im głębiej w las tym bardziej zawile: - Redmi 3S - od Redmi 3 różni się troszke nowszym i szybszym procesorem - Redmi 3S prime = Redmi 3 Pro z troszke nowszym i szybszym procesorem - Redmi 3x = Redmi 3S z 32gb pamięci Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Po 1. nie kupuj w xiaomi.com.pl bo to kombinatorzy, krąży wiele opinii, że wgrywają dziwne softy i blokują bootloadery. Po 2. Xiaomi strasznie zamieszał z nazewnictwem całej serii Redmi, spróbuje wyjaśnić: Dopisek Note oznacza przekątną 5.5" i rozdzielczość full HD, modele bez Note mają ekran 5" HD. Note 3 PRO od Note 3 różni się szybszym procesorem i aparatem o wyższej rozdzielczości (16 vs 13mp) Dalej zaczynają się schody bo dopisek PRO w przypadku Redmi 3 oznacza dodatkowo obecność czytnika linni papilarnych, 3GB ramu (zamiast 2) oraz 32GB zamiast 16GB pamięci wbudowanej. Im głębiej w las tym bardziej zawile: - Redmi 3S - od Redmi 3 różni się troszke nowszym i szybszym procesorem - Redmi 3S prime = Redmi 3 Pro z troszke nowszym i szybszym procesorem - Redmi 3x = Redmi 3S z 32gb pamięci W takim razie co polecasz nasz w podobnej półce cenowej . Bo kupując na allegro Xiaomi trzeba czekać na niego ponad 25 dni , z czego cena 750 zł + możliwość zapłaty Vatu to też nie mały koszt. Czy Xiaomi Redmi Note 3 Pro w wersji 2/16 daje rade czy zawiesza się i powoduje u posiadacza raka oczu ? Edytowane 5 Września 2016 przez Rafket Cytuj Link to post Share on other sites
ciechu 1 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Xiaomi najlepiej kupować na ibuygou.com. I opcja z DHL'em (17$) + ubezpieczenie od Vatu (5% wartości zamówienia) + 5$ za dodatkowy rok gwarancji (w sumie wychodzi 2 lata gwarancji realizowanej w Polsce we Wrocławiu). Czas realizacji bodajże 3-6 dni roboczych. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Xiaomi najlepiej kupować na ibuygou.com. I opcja z DHL'em (17$) + ubezpieczenie od Vatu (5% wartości zamówienia) + 5$ za dodatkowy rok gwarancji (w sumie wychodzi 2 lata gwarancji realizowanej w Polsce we Wrocławiu). Czas realizacji bodajże 3-6 dni roboczych. Jaka masz wtedy pewność bo tak jak widzę . 186 $ + 17$ + 5$ + do tego niby 5% wartosci towartu czyli około 9.32 $ i wtedy to juz jest całkowity koszt ? Zależy wtedy od kupna przez dany bank ale w moim przypadku wychodzi 807 zł ale wciąż nie mam pewności co do vatu . Dobra znalazłem wiele ciekawych opini że paczki albo giną albo idą ponad 3 miesiące Edytowane 5 Września 2016 przez Rafket Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) - Redmi 3S - od Redmi 3 różni się troszke nowszym i szybszym procesorem - Redmi 3S prime = Redmi 3 Pro z troszke nowszym i szybszym procesorem Pozwól, że poprawię. Snap 430 w Redmi 3s/3s prime/3X jest lekko wolniejszy od 616 w redmi 3, jednak ma minimalnie szybszy układ graficzny. Właściwie różnica nie do odczucia. Cała rodzina 3s posiadaja ten sam CPU i GPU. Za to: Redmi 3s 2gb ram/16 gb rom Redmi 3s prime 3/32 Redmi 3x 2/32 Edytowane 5 Września 2016 przez Rica1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Dobra znalazłem wiele ciekawych opini że paczki albo giną albo idą ponad 3 miesiące Z Ibuygou? Paczka idzie maksymalnie tydzień od wysłania. Nie widziałem jeszcze przypadku zaginięcia paczki jak ktoś kupił telefon na Ibuygou. 186 $ + 17$ + 5$ + do tego niby 5% wartosci towartu czyli około 9.32 $ i wtedy to juz jest całkowity koszt ? Tak. W razie naliczenia VATu Ibuygou Ci go zwróci po przedstawieniu odpowiednich dokumentów. Stronę Xiaomi.com.pl odpuść. To nie jest żaden oficjalny dystrybutor, Xiaomi nie ma oficjalnej dystrybucji w Europie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Z Ibuygou? Paczka idzie maksymalnie tydzień od wysłania. Nie widziałem jeszcze przypadku zaginięcia paczki jak ktoś kupił telefon na Ibuygou. Tak. W razie naliczenia VATu Ibuygou Ci go zwróci po przedstawieniu odpowiednich dokumentów. Stronę Xiaomi.com.pl odpuść. To nie jest żaden oficjalny dystrybutor, Xiaomi nie ma oficjalnej dystrybucji w Europie. Ale na ibuyu mam mozliwosc albo z EU delivery albo z chin to pewnie jest roznica w sotarczeniu Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Taniej wyjdzie wysyłka z Chin, bo z EU masz od razu doliczony podatek. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Tak ale wczoraj tak testowo chciałem sobie wyb rac opcje zapłaty i nie miałem nigdzie tego ubezpieczenia od podatku , możecie pomóc i macie pewnośćże to działa ?Bo to wyjdzie że ja mam zapłacić załóżmy ten vat i potem oni mi oddadzą , jakas gwarancja komus już oddali > ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Działa, oddają. Poczytaj na forum miui polska. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 W kroku: "Delivery | Import Duty & Tax Insurance" na dole masz "Add Import Duty Insurance" - to jest to ubezpieczenie. Działa na 100%, po wysłaniu kwitów z UC dostaniesz zwrot. Cytuj Link to post Share on other sites
Rafket 0 Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Ooo widze , człowiek nie widzi jak na szybko tak zamawia .teoretycznie to macie racje telefon wychodzi za 800 zł ze wszystkim + ew koszt który zwracają . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts