Skocz do zawartości

nowy zestaw pc. opinie

Recommended Posts

Cześć,

Skleiłem coś takiego: https://www.morele.net/inventory/info/jUlbOq/

Nie bezie żadnego oc, ani innych bajerów. Wszystko ma działać i spokojnie sobie pracować. Gry w fhd +60fps na low, visual studio i obróbka video + renderowanie.

Teraz mam kilka pytań, mianowicie, czy opłaca się dokładać do i5 6600 jak w/w zestawie, czy 6500 będzie wystarczająco wydajna? RAM - 16 GB, nie za dużo, może 8 będzie odpowiednia? Dopłacać do hyperx'ow czy wziąć polskie goodramy za 50zł mniej i tym samym wesprzeć nasz biznes. PSU - może mniejsze? W zestawie będzie hd7870, jeżeli mniejsze, to jakie?

Jakieś opinie, rady cokolwiek?

Im wyjdzie taniej tym lepiej, ale niekoniecznie na siłę.

Dzięki.

Pod HD 7870 wersja 450W wystarczy z dużym zapasem.

MOBO na Asrock H110M-HDV nieco mocniejsza sekcja zasilania, do tego chłodzona radiatorem.

Ok pod 7850 wystarczy, ale zapewne w przyszłości do takiej i5 kupie mocniejsze GPU i wtedy może być lipa. ~200zł za markowy 550W nie jest źle, ewentualnie jakaś 500W tylko jakie?

Coś jeszcze za tym asrockiem przemawia? Nie słyszałem zbyt pozytywnych opinii o tej firmie.

w przyszłości do takiej i5 kupie mocniejsze GPU i wtedy może być lipa. ~200zł za markowy 550W nie jest źle, ewentualnie jakaś 500W tylko jakie?

To i tak wystarczy, teraz nowe GPU pobierają coraz to mniej prądu i tendencja spadkowa się tutaj utrzymuje.

Nie słyszałem zbyt pozytywnych opinii o tej firmie.

Jakich opinii, tych w morele, gdzie może każdy takową wystawić ? - tego typu komentarze osób nie mających pojęcia o sprzęcie można śmiało olać.