lbmaineeee 4 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam! Co sadzicie o chinskich telefonach? Jak z gwarancja w Polsce? Takie modele jak Meizu Pro 5, Xiaomi Mi5 czy One Plus 3 niezle wygladaja na papierze. Warto kupic chinczyka? Cytuj Link to post Share on other sites
WEXEL 16 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Myślę, że jakością dorównują takiemu Samsungowi itp. a nawet czasem przewyższają. Sam posiadam od około 3 miesięcy Xiaomi Redmi 3 i jestem naprawdę bardzo zadowolonym użytkownikiem. Co do gwarancji ja zakupiłem z dwuletnia gwarancją sprzedawcy. Z tego co wiem Xiaomi ma bezproblemowy serwis ( jeśli dobrze słyszałem w Polsce we Wrocławiu ). Meizu sprzedają normalnie sklepy z elektroniką więc normalny serwis jak innych znanych marek. Co do One Plus nie wiem nic...nie interesowałem się. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Xiaomi ma serwis w Polsce, jednak trzeba go zakupić na https://www.ibuygou.com/A oneplus ma gwarancję door-to-door przy zakupie na stronie producenta. Edytowane 5 Września 2016 przez Rica1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Polemik12 2 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Z tego co mi wiadomo to w Polsce CK Mediator jest oficjalnym dystrybutorem Xiaomi i w sklepach których dostawcą są mają gwarancję wykonywaną w ich serwisie, ale nie wiem jak to z tym jest. Prócz tego ibuygou ma chyba gdzieś w polsce nieoficjalny serwis, a nawet sklep który z nimi współpracuje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Nie ma oficjalnego dystrybutora Xiaomi w Polsce, ani w Europie. IBUYGOU ma podpisaną umowę na naprawy gwarancyjne w MiCenter we Wrocławiu, u założyciela MIUI POLSKA. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Polemik12 2 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 A to jak tak przepraszam za wprowadzanie w błąd, następnym razem zweryfikować będę musiał to co przeczytam w sieci. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ciechu 1 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Sam miałem taki dylemat jakieś 2 miesiące temu. Kończyła się umowa, więc znowu stanąłem przed wyborem telefonu. Coś klasycznego (do tej pory miałem Samsunga Galaxy S+ oraz LG G2 Mini właśnie z przedłużenia umowy) czy może skok w bok i Chińczyk? Wybrałem Chińczyka - Xiaomi Mi5. Korzystam z niego około miesiąca, więc to zbyt krótki okres czasu na wyrażenie miarodajnej opinii, ale jak na razie jestem bardzo zadowolony. Dostajesz parametry topowych telefonów typu Samsung Galaxy S7 za połowę ceny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts