Skocz do zawartości

ASUS ROG Swift PG248Q

Recommended Posts

Monitor jak najbardziej ok, ale dać ponad 2 tys. zł za 24" TN (co prawda z G-Sync) to dla mnie bariera psychologiczna nie do pokonania.

Moim zdaniem monitor 24" TN (z G-sync) powinien kosztować max. 1700 zł. Kwota około 2200 zł nie ma tutaj uzasadnienia - możliwość OC do 180Hz? Jak zobaczysz różnicę pomiędzy 144Hz a 180Hz to gratuluję wzroku.

Reasumując. Monitor fajny, ale absolutnie nie wart tej ceny.

• Popieram 1

Nie wiele droższy jest ten Dell S2716DG 27:   http://www.ceneo.pl/42248494 2499.Mam właśnie zamiar go zamówić.

Różnice między Dellem a Asusem na korzyść Della: bezramkowa matryca przez co moim zdaniem wygląd jest dużo atrakcyjniejszy,rozdzielczość WQHD i 27 cali.

A gdzie w ogóle tego Asusa można kupić?Szukałem i nie bardzo mogę znaleźć.

Wiele osób z forum zamawia na amazonie bezproblemowo,wiec wydaje mi się że nie ma co przepłacać za asusa,tym bardziej że asus ma naprawdę złe opinie jeśli chodzi o kontrole jakość,sam szukam monitora więc trochę się naczytałem na ten temat,obok stoi spakowany pg278q gotowy do odesłania(martwe piksele,kurz) 

Powiem szczerze że zastanawiam się nad nim

Prawdopodobnie ten monitor u mnie zagości wszystko zależy jak się potoczy sprawa z obecnym który idzie na gwarancję :).

Jestem ciekaw tej maszynki poprzedni PG278Q był można powiedzieć bez problemowy ale załapał "zdechłego" piksela :(, Asus (w Szwecji :P )  bez problemowo wymienił na nowy z dostawą do domku :). Ale to podobno plaga TN-ki. Będę mógł się podzielić wrażeniami jak by co.

isbazaj, to kiedy ma do ciebie dotrzeć?

I właściwie dlaczego wymieniasz na mniejszy.

Który powinien mieć ładniejszy obraz acer czy asus?

Nie wiele droższy jest ten Dell S2716DG 27: http://www.ceneo.pl/42248494 2499.Mam właśnie zamiar go zamówić.

Różnice między Dellem a Asusem na korzyść Della: bezramkowa matryca przez co moim zdaniem wygląd jest dużo atrakcyjniejszy,rozdzielczość WQHD i 27 cali.

A gdzie w ogóle tego Asusa można kupić?Szukałem i nie bardzo mogę znaleźć.

Asus będzie dopiero dostępny.

A mnie nie przekonuje 27cali i 1440p

Szukam max 24całe i 1080p

Ok. Zdecydowałem się na tego Asusa. Będę zamawiał jutro albo po jutrze w x-komie.

Zapewnili mnie ze nie ma żadnych problemów z ofertą 30 dni na zwrot towaru.

Jak przejdzie dam znać jak to wygląda.

Napisz proszę jak się sprawuje i czy jest wart tej ceny.

Nie widzę go w X Komie...

Napisz proszę jak się sprawuje i czy jest wart tej ceny.

Nie widzę go w X Komie...

http://www.x-kom.pl/p/318345-monitor-lcd-led-24-asus-rog-pg248q-czarny.html

Myślałem cały czas nad tym Dell z twojego tematu, ale ostatecznie za duże będzie dla mnie 27cali.

Oczywiście napisze, z tym że jeżeli będę brał przez kuriera to dopiero w poniedziałek dotrze.