wistak98 26 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Witajcie posiadam jakąś bardzo starą klawiaturę mechaniczną (jeszcze na ps/2) http://wistak.w.staszic.waw.pl/klawa.jpg I zastanawiam się czy wymienić ją na coś nowego Powodem dla którego chciałbym ją zmienić jest brak podświetlenia, właściwie codziennie używam komputera po zmroku i nie lubię zapalać światła. Tylko że nie chcę wydawać na klawiaturę (przynajmniej teraz i w najbliższym czasie) więcej niż 150 złotych. Pytanie brzmi czy wymiana jej na jakąś membranówkę (bo mechanika w tej cenie nie dostanę) ma sens, jak bardzo gorzej będzie się jej używać. Bo przyznaję że ta jest bardzo fajna mimo wieku i bardzo mi się przyjemnie jej używa. OK jednak to nie jest mechanik w sumie nigdy nie używałem mechanika i wmówiłem sobie że jest Więc jaką klawiaturę do 150 polecacie z podświetleniem i układem klawiatury jak najpodobniejszym do te jze zdjęcia? Edytowane 3 Września 2016 przez wistak98 Cytuj Link to post Share on other sites
DeXtrous 716 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 (edytowane) Głośno ostatnio o Tracer Mecano, ma przełączniki imitujące mechaniczne. Jeśli chodzi o taki układ klawiszy to Logitech G105. Jest jeszcze Gigabyte Force K7 z nożycowymi przełącznikami, Cougar 200k i Genius KB-G265, choć one mają większy klawisz "Enter". Wszystkie mają podświetlenie. Edytowane 4 Września 2016 przez DeXtrous Cytuj Link to post Share on other sites
damianmajk 1 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Wistak98 - sprawdź wiadomość, którą wysłałem do Ciebie. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
wistak98 26 Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Nic nie mam Cytuj Link to post Share on other sites
damianmajk 1 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 dziwne, wysyłałem przez Tapatalk. W każdym razie ja mam na sprzedaż zestaw w stanie idealnym - klawiatura Logitech G105 plus myszka Logitech G300 - cena za całość 150 PLN, więc w Twoim budżecie. Jestem z Warszawy. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 Cougar 200k zdecydowanie. Mecano jest głośniejsze od mx blue... Mam, podobała mi się, ale po paru tygodniach pisania na łeb można dostać od tego hałasu. Cytuj Link to post Share on other sites
wistak98 26 Napisano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Spoobał mi się design 200k poza tą krechą więc wyszukalem inne modele tej serii i znalazłem 450k który wydaje się spoko (bardzo fajnie wygląda, ma wysoki skok klawiszy a to że jest hybrydoy calkowicie olewam) zobaczę jak przyjdzie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts