kuerone 0 Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Witam, W swoim miejscu zamieszkania chciałem zainstalować internet od UPC. Niestety na działce znajdują się dwa oddzielne domy i w jednym z nich jest już świadczona taka usługa. Jako że do działki z zewnętrznej skrzynki doprowadzony jest tylko jeden kabel sygnałowy, UPC nie chce podłączyć mi na jednym kablu drugiej usługi internetu. Ale za ok 2000 zł mogą doprowadzić drugi. Technik podpowiedział mi, że mogę rozwiązać ten problem instalując internet pod innym adresem np. u babci, u kolegi (w bloku) i przenieść router do siebie. Czy przerabiał ktoś taki temat? Czy przypadkiem router nie wysyła jakiś informacji zwrotnych, o tym że działa pod innym adresem? (dodam że rozdzielanie obecnego sygnału na dwa domy nie wchodzi w grę) Dziękuję, Edytowane 2 Września 2016 przez kuerone Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Technik podpowiedział mi, że mogę rozwiązać ten problem instalując internet pod innym adresem np. u babci, u kolegi (w bloku) i przenieść router do siebie. Czy przerabiał ktoś taki temat? Czy przypadkiem router nie wysyła jakiś informacji zwrotnych, o tym że działa pod innym adresem? Technik przekombinował . Zapisuje się adres instalacyjny dla danej usługi . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts