Skocz do zawartości

Reszta podzespołów +ocena mojej propozycji

Recommended Posts

Witam, 

jak narazie zakupiłem:

-i5-4690k

-plyta z97-g43

-oc procesora grandis v2

-dysk ssd good ram iridium pro 240g

i tak potrzebuje grafiki, obudowy, ramy,zasilacz i dysku twardego

zakupu dokonam w przyszły piątek i mam 2k odłożone, i ewentualnie moge 100 zl dołożyć jak bedzie potrzeba.

moja propozycja :

Palit GeForce GTX1060 JetStream 6GB DDR5 192bit (1708/8000) http://www.esc.pl/images/icons/stock_icon2.png
[NE51060015J9J]

Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
[CP-9020101-EU]

Kingston 8GB 2400MHz CL11 HyperX Savage
[HX324C11SR/8]

Czekam na wasze propozycje ;)

Edytowane przez 4677351

Pytałem w jakich cenach zakupiłeś CPU i MOBO bo w praktycznie tych samych pieniądzach dostałbyś już i5 6600K wraz z DDR4.

Obudowa Gladius M35, całkiem dobre wykonanie, piwnica, dwa dośc cichy wentylatory z kontrolerem obrotów.

Co do RAM zerknij jeszcze na G.skil Ares 2400MHZ 11Cl / 2133MHZ 9CL w Dualu, jeśli chcesz mieć to w kolorze niebieskim.

Dysk standardowo WD10EZEX bądź SSD 240GB na start w postaci Iridium PRO 240GB.

Zasilacz i karta graficzna jak najbardziej dobry wybór.

Jaki monitor do tego będzie ?

Pytałem w jakich cenach zakupiłeś CPU i MOBO bo w praktycznie tych samych pieniądzach dostałbyś już i5 6600K wraz z DDR4.

Obudowa Gladius M35, całkiem dobre wykonanie, piwnica, dwa dośc cichy wentylatory z kontrolerem obrotów.

Co do RAM zerknij jeszcze na G.skil Ares 2400MHZ 11Cl / 2133MHZ 9CL w Dualu, jeśli chcesz mieć to w kolorze niebieskim.

Dysk standardowo WD10EZEX bądź SSD 240GB na start w postaci Iridium PRO 240GB.

Zasilacz i karta graficzna jak najbardziej dobry wybór.

Jaki monitor do tego będzie ?

jeszcze monitora nie kupilem bo uzywam telewizora xp 

ale to bedzie zakup na nastepny miesiac ;p

mozesz cos polecic za max 700 zl, a i ceny nie pamietam bo komputer skladam na dwa podejscia i juz jest 2 ;)

jeszcze zastanawiam sie na zakupem msi gtx 1060 gaming x.. i moze powiesz mi czym rozni sie jetstream od dualfana?

Edytowane przez 4677351

mozesz cos polecic za max 700 zl,

LG 24MP67VQ-P - IPS, komplet złącz, cienke eramki, ale jeszcze dopytaj we właściwym dziale, może jest coś lepszego.

jeszcze zastanawiam sie na zakupem msi gtx 1060 gaming x

Nie warto przepłacać, kultura pracy na mocno porównywalnym poziomie http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1060_gaming_x_review,11.html

Jetstream ma wydajniejszy i cichsze chłodzenie względem wersji Dual.