Hindu44 5 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Witam, jw. Przyszedł mi dzisiaj zestaw, zamontowałem chłodzenie i coś jest wg mnie nie tak. Temperatury w CPUID skaczą +/- 10 stopni z sekundy na sekundę, np. jest 39, zaraz 49 i znowu spada. Czy to normalne? Dodam, że przy używaniu jedynie przeglądarki temperatury wynoszą koło 50C. Cytuj Link to post Share on other sites
twisster storm 92 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Jaką masz płytę główną? Opcje są dwie. Albo źle zamontowałeś chłodzenie, albo temperatury są źle odczytywane. Cytuj Link to post Share on other sites
Hindu44 5 Napisano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2016 msi h110 pro-d, nie mam pojęcia co jest. po 25min cs go max temp. to 63C Cytuj Link to post Share on other sites
mr-auto 185 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Odpal jakiś stress test i zobacz jak tam temperatury się zachowują Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Tak może głupio zapytam, czy zdjąłeś folię zabezpieczającą ze stopki radiatora? Ostatnio była dyskusja na temat wysokich temperatur i okazało się, że kolega nie zauważył i nie zdjął tej nieszczęsnej folii Cytuj Link to post Share on other sites
Hindu44 5 Napisano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2016 tak, zdjąłem po 5 minutach w stresie temperatury dochodza do 70 stopni... Cytuj Link to post Share on other sites
Arkadiusz091 2 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Nałożyłes paste? Może za dużo jej dałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
Hindu44 5 Napisano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2016 To akurat jest możliwe, że za dużo. Problem w tym, że nie mam pojęcia jak ją teraz usunąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Goro1990 683 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Ręcznik papierowy i weź od mamy zmywacz do paznokci Cytuj Link to post Share on other sites
Hindu44 5 Napisano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2016 jeszcze mam pytanie: chłodzenie montować wiatrakiem w którą stronę? mam obudowę SillentiumPC RG1w, mogę zamontować z luką 2cm od jednej ze ścian obudowy, 2cm od wiatraka który wyciąga powietrze na zewnątrz lub po prostu w stronę środka obudowy. Która z opcji jest najlepsza? ok, już wiem jak zamontować. jak to jest z tym zmywaczem? jedni polecają, inni odradzają. @edit Pasta zmieniona, chłodzenie założone ponownie. Dalej problem skaczących temperatur, czy powinienem się tym przejmować? Cytuj Link to post Share on other sites
mr-auto 185 Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Intel gwarantuje ci że do temperatury 65 stopni nic twojemu procesorowi nie grozi, ja bym powiedział że do 75 stopni w stressie nie ma co się martwić a skaczące temperatury mogą być spowodowane glutem pod ihs'em Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts