Zijah 0 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Witam, przeglądałem kilka tematów z telefonami i te które mnie najbardziej zainteresowały to: Samsung S6 LG G4 Huawei P9 Xiaomi Redmi Note 3 pro Kolejność jest losowa. Byłbym wdzięczny za wybranie najlepszego z nich. Max budżet: 1400 zł Wymagania: -W miarę dobry aparat tylni jak i przedni -Minimum 2GB ramu, chociaż mile widziane więcej -Przydałoby się też żeby nowsze aplikacje w miarę śmigały -Na bateriach się nie znam, nie musi być jakaś specjalna chociaż dobrze by było Telefon będzie używany praktycznie do wszystkiego, czyli do grania, przeglądania internetu,słuchania muzyki (Nie wiem jak teraz jest w telefonach ale kiedyś np htc miało wspomaganie od beats co było w miarę przyjemne). Jestem otwarty na inne propozycję. Z góry dziękuję Edytowane 1 Września 2016 przez Zijah Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Xiaomi redimi note 3 pro - jeśli tylko zaakceptujesz niepewną gwarancje lub jej całkowitą gwarancje to samo xiaomi zawsze będzie jednym z lepszych stosunków cena/wydajność LG g4 - ma problem z padającą płytą główną, kupując nowy masz gwarancje więc powiedzmy że kupując jedyne co ryzykujesz ze będziesz bez telefonu na czas naprawy lub wymiany gwarancyjnej, bo samo lg w większości przypadków nie robi problemu z gwarancją w tym przypadku, jednak trzeba sobie zdać sprawe ze jest ryzyko ze los pozbawi cię telefonu na dłuższy okres. Galaxy s6 i huawei p9 to dobre wybory, aparaty myślę że w obydwu cię nie zawiodą, baterie również choć p9 jest tu trochę lepszy od s6, obydwa napewno nie zawiodą pod względem prędkości działania i wydajnościjeśli nie masz jakiś specjalnych wymagań tylko użytek jaki opisujesz to będziesz zadowolony z obydwu i obydwa na olx/allegro występują w podobnych cenach, więc wybierałbym ten który ci się bardziej podoba wizualnie Oprócz tego nie mogę znaleźć nic co mogłoby skutecznie w tym przedziale cenowym zmiażdzyć galaxy s6 lub p9, no moze Xiaomi mi5, ale do 1400 zł to jedynie używka z olx, no i tak jak już wspominałem u Xiaomi będziesz miał niepewną gwarancje. Jeśli ci zależy na większym wyświetlaczu to możesz też zastanowić się nad lg V10. Edytowane 1 Września 2016 przez balans Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 P9 będzie ciężko wyrwać za ok 1400, bardziej ~1600. Zobacz P9 Lite / Honor 7 Lite / Moto G4 / Moto G4 Plus / P8 / Moto X Play / Nexus 5X Xiaomi mają słabsze aparaty od konkurencji. Link to post Share on other sites
Zijah 0 Napisano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2016 P9 będzie ciężko wyrwać za ok 1400, bardziej ~1600. Zobacz P9 Lite / Honor 7 Lite / Moto G4 / Moto G4 Plus / P8 / Moto X Play / Nexus 5X Xiaomi mają słabsze aparaty od konkurencji. A co z S6? Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Jest ok, jeżeli nie zalezy Ci na dobrej baterii. Link to post Share on other sites
warhero387 4 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 G4 odradzam, slaba bateria i padajaca plyta p9 ma lagi jak sie nagrzej i slabej jakosci video, s6 slababa bateria i brak slotu na sd, a xiaomi nie ma gwarancji bo oficjalnej dystrybucji nie ma w polsce i slabe aparaty Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Up To, co byś zaproponował? 2 Link to post Share on other sites
Arek_pl 0 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 (edytowane) G4 odradzam, slaba bateria i padajaca plyta p9 ma lagi jak sie nagrzej i slabej jakosci video, s6 slababa bateria i brak slotu na sd, a xiaomi nie ma gwarancji bo oficjalnej dystrybucji nie ma w polsce i slabe aparaty Jak to nie ma gwarancji w Polsce ? Kupujesz na ibuygou ( za +5$ kolejny rok GW) i możesz w razie problemów wysłać telefon na gwarancje do Wrocławia. Ja dziś jadę do saturna lub mediamarkt i bede decydował czy biorę P9 za 1500 czy czekam na dobre oferty za Honora 8. W P9 najbardziej przyciąga mnie 3 letnia gwarancja. Edytowane 4 Września 2016 przez Arek_pl Link to post Share on other sites
Zijah 0 Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 A więc okazało się że budżet wzrósł do max 1600 zł ale nie chciałbym wydawać całej kwoty i na olx udało mi się znaleźć G5 w cenie ok. 1500 zł i teraz się zastanawiam czy nie jest lepszym wyborem od p9, słyszałem że baterię ma gorszą za to aparat bardzo dobry. Mile widziana opinia jakiegoś eksperta i do następnego poniedziałku czekam na inne propozycje. Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 G5 ma wydajniejszy układ graficzny, słabsza baterię, lepiej nagrywa video, rysuje sie bardziej, zdjęcia robią podobne, jeśli pokombinujesz w trybie profesjonalnym, g5 ma szerokokątny obiektyw, p9 ma gwarancję rozszerzoną, poczytaj o tym na stronie Huawei, m.in. 3 lata gwarancji door to door Link to post Share on other sites
Zijah 0 Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 (edytowane) Mam pytanie, czy jeśli telefon został zakupiony w Anglii ale ma gwarancję producenta LG na 2 lata czy daje mi to gwarancje na terenie Polski. Link do oferty sprzedaży telefonu http://olx.pl/oferta/lg-g5-srebrny-CID99-IDhpzw7.html o którym mowa. Edytowane 6 Września 2016 przez Zijah Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Oficjalnie nie, jednak LG zazwyczaj grzecznościowo naprawia takie telefony, ale może odmówić. Link to post Share on other sites
Zijah 0 Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Oficjalnie nie, jednak LG zazwyczaj grzecznościowo naprawia takie telefony, ale może odmówić. A czy przypadkiem gwarancja od LG nie obowiązuje na terenie całej Unii? Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie wiem dokładnie jak teraz, ale kiedyś obowiązywała tylko dla modeli które występowały też w polskiej dystrybucji (z powodu części). Najlepiej napisz do LG i się dowiedz. Link to post Share on other sites
Recommended Posts