Azazel 1 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam. Posiadam iPhone'a 3G i mam z nim problem. Dziś ściągnięto mi z niego SimLock'a i telefon wykrywa kartę SIM zarówno Orange jak i Play, jednak mojej (innej z Play) nie widzi i nie mam pojęcia dlaczego. Gdy karty nie ma w środku to normalnie jest napisane "Brak SIM". Gdy włożę swoją kartę to napis ten znika, jednak nie pojawia się napis "Play", a w ustawieniach jest napisane "sieć niedostępna". Gdy włożę kartę SIM (też Play) brata to wszystko działa normalnie. Jedyna różnica pomiędzy naszymi kartami jest taka, że on na swojej ma włączone żądanie kodu PIN, a u mnie jest ono wyłączone. Macie jakieś pomysły jaka może być tego przyczyna i co z tym można zrobić? Będę naprawdę bardzo wdzięczny za poradę. Dodam, że wersja oprogramowania to 4.1 Cytuj Link to post Share on other sites
frimage 0 Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Miałem ten sam problem. Możliwe, że masz stary typ karty. Idź do Play'a i wymień kartę SIM na nową. Wymiana nic nie kosztuje. Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts