sansilas 0 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Mam małe pytanie/problem. Otóż tak oddałem komputer do serwisu na ktorym moj system byl na 10 uaktualnilem go z 7. Komputer wrocil wiec wzialem sie za instalowanie systemu mialem tylko plytke windowsa 7. Wsyztsko sie zainstalowalo i jest w porzadku. Jednak chcialbym wrocic do 10 czy jest taka mozliwosc? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Tak masz możliwość zainstalowania win 10 jeżeli korzystasz z oryginalnego aktywowanego systemu 7/8.1 Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Możesz wrócić. Cytuj Link to post Share on other sites
cyrylmb 1 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Tak masz możliwość zainstalowania win 10 jeżeli korzystasz z oryginalnego aktywowanego systemu 7/8.1 a to jeszcze działa? Cytuj Link to post Share on other sites
Arkadiusz091 2 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Mogłeś ściągnąć ze strony Windowsa program do botowania USB/płyty. Tam odrazu masz Windowsa 10. A klucz licencyjny wpisujesz tak jak na W7. Cytuj Link to post Share on other sites
cyrylmb 1 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Mogłeś ściągnąć ze strony Windowsa program do botowania USB/płyty. Tam odrazu masz Windowsa 10. A klucz licencyjny wpisujesz tak jak na W7. na stronie windows napisane jest że już po darmowej wersji więc lipa w sumie mam w tej chwili w10 darmowy ale jak format będę musiał zrobić to co wtedy ? Cytuj Link to post Share on other sites
joggy 228 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Jeśli miałeś na komputerze aktywowany windows 10 i miałeś klucz na podstawie cyfrowych uprawnień to normalnie możesz go zainstalować nawet nie podając przy instalacji 10tki żadnego klucza, a system w ciągu 2-3 dni (jeśli ma połączenie z internetem i jeśli faktycznie miał te uprawnienia cyfrowe) powinien sam się aktywować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arkadiusz091 2 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sansilas 0 Napisano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Dobrze czyli sęk w tym, że muszę wgrać Win10 z jakiegos nosnika podajac klucz 7. Mam jeszcze pytanie jesli mam Windows 7 Home Premium to jakiej wersji Win10 moge uzywac? Cytuj Link to post Share on other sites
cyrylmb 1 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 dzięki wielkie Cytuj Link to post Share on other sites
joggy 228 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 @@sansilas,Jeśli miałeś 7 home premium to oczywiście przechodzisz na 10 home i ona powinna ci się sama aktywować i teoretycznie nawet nie musisz podawać klucza z 7ki (możesz zostawić puste miejsce i kliknąć że nie mam klucza) jeśli już tą 10tkę miałeś zainstalowaną aktywowaną na komputerze (jeśli nie, to musisz zrobić najpierw 7kę i uaktualnić do 10tki). Bo jeśli zainstalujesz 10 pro to ona już ci się nie za-aktywuje. Cytuj Link to post Share on other sites
cyrylmb 1 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 dzięki wielkie Jak już wgram tym programem system na pendriva to on się zabotuje sam przy instalacji czy trzeba go jakoś opisac czy coś? Cytuj Link to post Share on other sites
Arkadiusz091 2 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Ustawiasz w biosie żeby uruchamial na pierwszym miejscu pendrive. Resetujesz kompa i dalej będziesz wiedział co robić Że strony Microsoftu można ściągnąć update do W10 też zamiast formatowac i instalować W10 Edytowane 1 Września 2016 przez Arkadiusz091 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cyrylmb 1 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Ustawiasz w biosie żeby uruchamial na pierwszym miejscu pendrive. Resetujesz kompa i dalej będziesz wiedział co robić Że strony Microsoftu można ściągnąć update do W10 też zamiast formatowac i instalować W10 Ok dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts