airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Nie koniecznie 30 dni Admin allegro ma wglad do tego sporu i moze zakończyc go sam wczesniej jak tylko zauważy złe zachowanie jednej ze stron , w tym przypadku straszenie przez sprzedawce... Skoro tak bedzie dalej robil to dla tego sprzedawcy się to zle skonczy albo zablokowaniem konta , albo nawet sprawa karną pamiętaj ze niedawno wyszło nowe prawo odnosnie gróżb karalnych i nękania Jeśli dalej bedzie tak pisal to można takie coś uznac - w końcu jesteś pewnie w niezłych nerwach przez to jego straszenie i do tego niepełnoletniego Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 W nerwach... Hmm... chodzi o to, że rodzicom narobiłem wystarczających kłopotów już, i nie chce robić kolejnych. TO jest jedyna rzecz jaka mnie trzyma przy tym aby nie podzwonić gdzie się da... Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Wystąpienie do allegro nie wiąże się z wystąpieniem na policję więc się nie martw. Tak przy okazji bo nie odpowiedziałeś: to była licytacja czy "Kup Teraz"? Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ale w czym narobiłeś rodzicom kłopotów ? Nie narobisz im żadnych dodatkowych Pomysl pojdzie na Policje i powie że jakis smarkacz go na allegro męczy że ma wysłac drugą pamięc bo mu się coś pomyliło ? Każą mu pokazac tą aukcje i wiadomości jakie do Siebie pisaliscie i wieksze problemy to narobi sobie on sam Pierwsze tym że na aukcji na początku i w tytule pisze o 4 gb i w parametrach tak samo dopiero małym druczkiem jest "coś" o 2 gb Potem zobacza wiadomosci i zobaczą ze dostawałeś grożby i moze mieć sprawe ON na kolegium albo jeszcze w sądzie i to niekoniecznie jak ty złozysz tylko nawet sama prokuratura moze to zrobic we własnym zakresie Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 To była licytacja, wraz z kup teraz. Licytacja od 105zł a kup teraz od 115zł. W ostatniej minucie zalicytowałem. Czy to zalicza się do groźby (tak mu wcześniej pisałem) Mógłby Pan wyjaśnić czemu otrzymałem tylko jedną kość?! Nie odpisuje Pan na maile, teraz próbuję się do Pana dodzwonić. Bez skutku. Jeżeli sprawa nie zostanie wyjaśniona, sprawę zgłaszam na allegro. Oczekuję jak najszybszej odpowiedzi. Jeżeli nie odpowie Pan, zgłaszam sprawę i wystawiam negatywa. Zostałem oszukany, daje Panu ostatnią szansę, spojrzy pan na dowód w załączniku oraz przeczyta jaki opis aukcji Pan napisał. W przeciwnym razie, zgłaszam sprawę na allegro, oszukać się nie dam. Ja to traktuję jako informacje, a wy? O kurde, on wystąpił z wnioskiem o anulowanie komentarza negatywnego, żarty sobie robi:) To była licytacja, wraz z kup teraz. Licytacja od 105zł a kup teraz od 115zł. W ostatniej minucie zalicytowałem. Czy to zalicza się do groźby (tak mu wcześniej pisałem) Mógłby Pan wyjaśnić czemu otrzymałem tylko jedną kość?! Nie odpisuje Pan na maile, teraz próbuję się do Pana dodzwonić. Bez skutku. Jeżeli sprawa nie zostanie wyjaśniona, sprawę zgłaszam na allegro. Oczekuję jak najszybszej odpowiedzi. Jeżeli nie odpowie Pan, zgłaszam sprawę i wystawiam negatywa. Zostałem oszukany, daje Panu ostatnią szansę, spojrzy pan na dowód w załączniku oraz przeczyta jaki opis aukcji Pan napisał. W przeciwnym razie, zgłaszam sprawę na allegro, oszukać się nie dam. Ja to traktuję jako informacje, a wy? O kurde, on wystąpił z wnioskiem o anulowanie komentarza negatywnego, żarty sobie robi:) A jak on do mnie odpisywał: hehe w poniedz ide na policje zobaczymy kot bedzie sie bawil narazie myslsiz ze ja ci nie wystwie! takiego ze NIKT CI JZU NEI BEDZIE CHCIAL NIC SPRZEDAC! ZAPEWNIAM CIE!!!! zobaczymy kto sie bedzie smail w poneidz cwaniaczku.. Niestety -za próbę naciągania i mówienia nieprawdy (!!!) - jestem zmuszona postraszyć Pana policją. Naturalne, że na takie cwaniactwo pełną parą to tylko paragrafy się nasuwają! Double Post, mój błąd, zamiast edytuj dałem cytuj. Przepraszam. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Wniosek sobie może pisac ale i tak nie zostanie cofniety jak ty sie nie zgodzisz albo jak allegro uzna że byl nie słusznie wystawiony A jak tylko zobaczą na tytuł aukcji to od razu dostanie info że przykro nam ale nie mozemy cofnąc słusznie danego negatywa, prosze dogadać się z kupującym to wtedy można wycofac negatyw Mniej wiecej coś takiego moze dostac więc nie martw sie i pisz cały czas w tym sporze , byle nie dac mu sie sprowokowac a potem admin zobaczy i rozstrzygnie No i tym co ci odpisał już sie koleś a potem babka pogrązyli po całości ! Przyznali sie bez bicia do grozenia Policją A to że piszą że chcesz ich naciągnac ?! To raczej oni oboje naciągają - Ciebie i allegro Bo ty mialeś nadzieje na 4 gb i w takim sensie to licytowałeś , bo inaczej byś pewnie co innego licytował A oszukali tez allegro bo zapłaca mniej za prowizje jak coś jeszcze dostaniesz , czy to od nich czy jak admin napisze to daj znac Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 http://img267.imageshack.us/img267/1639/sdasdai.png CDN. sporu. Oczywiście odmówiłem anulowania komentarza. Na co dostałem odpowiedź: czyli rozumiem ,że czeka Pan na negatywa ode mnie i komentarz do swojego negatywa. ok. Pozostawię sobie to już jednak na inny dzień - na dziś dosyć wrażeń mi Pan dostarczył, zresztą BRAK SŁÓW... Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Gdyby to było zagapienie to by zdązyli z bratem przez ten czas jak trwała aukcja ( ile to było 14 dni ? ) poprawic aukcje ... a ze tego nie zrobili to sobie sami zrobili problemy Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Tak sobie czytam co ten nie madry sprzedawca Tobie pisze i sie z tego smieje... kto normalny pisze takie glupoty komus kto kupuje to co pisze w aukcji ,,to tylko swiadczy o nim... wystawi ci negatywa i co mu z tego przyjdzie?? ,na Twoim miejscu nie przejmowal bym sie nim . Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Oczywiście odmówiłem anulowania komentarza. Na co dostałem odpowiedź: Cytuj: czyli rozumiem ,że czeka Pan na negatywa ode mnie i komentarz do swojego negatywa. ok. Pozostawię sobie to już jednak na inny dzień - na dziś dosyć wrażeń mi Pan dostarczył, zresztą BRAK SŁÓW... No niestety, na tym się skończy bo allegro tak naprawdę nie udziela żadnej pomocy. Sprzedający wykręca się jak tylko może bo namieszał. Szkoda Twoich nerwów, jeśli możesz i chcesz to sprzedaj tą pamięć a z tamtymi w ogóle już nie dyskutuj. :edit: Zresztą zobaczcie sobie co jeszcze sprzedaje. Obstawiam na 90% że na dwóch aukcjach sprzedaje ten sam procesor - jedna z licytacją drugie z "Kup teraz". Do tego to świetne sformułowanie: "STAN TECHNICZNY NOWY" A potem znowu dostanie negatywa i będzie marudził że ktoś go nie zrozumiał. Bałwan i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ew jak da negatywa to daj mu kontrodpowiedz na tego negatywa i zacytuj tytuł aukcji i parametry Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Zresztą zobaczcie sobie co jeszcze sprzedaje. Obstawiam na 90% że na dwóch aukcjach sprzedaje ten sam procesor - jedna z licytacją drugie z "Kup teraz". Do tego to świetne sformułowanie: "STAN TECHNICZNY NOWY" A potem znowu dostanie negatywa i będzie marudził że ktoś go nie zrozumiał. Bałwan i tyle. napisałem do babki ( czy faceta ) bo sam już nie wiem kto wreszcie kieruje w tych aukcjach , o tych procesorach "Witam ja w sprawie tego procesora ? Widze że ma pani wystawione dwie aukcje i chciałbym się dowiedzieć czy posiadają państwo dwa takie poodbne procesory ? czy to jednak kolejny błąd w aukcji ? Bo jak patrze na ostatnia państwa aukcje to dostali państwo negatywa a w tytule było jak byk napisane że na aukcji w licytacji są 4 gb i tak samo w parametrach bylo podane Dopiero potem na końcu małym druczkiem niezbyt jasno napisane że jednak dotyczy 2 gb. A prosze wiedziec o tym że nie wszystkim sie chce czytac tak zagmatwanych opisów aukcji , wystarczy ze jest tytuł jasny i wystawiony w sprawnych ... A tu wchodze na aukcje i widzę że jest negatyw i tu pytanie jak to jest z tymi procesorami ? zeby znowu nie było ze wygram obie aukcje a dostane jeden !! A potem sie pani czy pani brat tłumaczą że był błąd w aukcji, tak jak w tej aukcji z pamięciami O tej aukcji jest dość głośno na jednym znanym forum i radze uważać na ew błędy w aukcjach bo na to ma się często mase czasu na poprawe , a nie jak w przypadku pamięci potem straszyc kogoś policją bo wyczytal prawidłowo w tytule aukcji i parametrach ze są 4 gb Więc jak jest w przypadku tych procesorów ? mają panstwo 2 sztuki ? czy jednak zobacza panstwo jaka pójdzie cena i sprzedają na tej droższej aukcji ??" Przynajmniej bedą wiedzieli że sami sobie robią problemy i może coś pomoże w tej sprawie z ramami Cytuj Link to post Share on other sites
jurek___ogorek 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ja bym napisał, że w aukcji jak byk pisze, że pamięć ma 4GB, a Ty dostałeś pamięć 2GB, bez rozwodzenia się w tytuły aukcji, dopiski, klauzule, itp. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 No tak jak ja w ostatnim poście napisałem Nie każdy czyta tak napisanego opisu aukcji I tak większosc patrzy na tytuł i parametry i że pisze ze w dobrym stanie Do tego jakby były np.uszkodzone to by byly w uszkodzonych A ze błędy sprzedawców to akurat niech oni sami odpowiadają --- http://www.benchmark.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=23368 - pomóżcie, pilne! Kolego nie zaśmiecaj koledze autorowi tematem nie związanym w żaden sposób z tym co autor pisze Obyczaj nakazuje no nie Poczekaj aż ktoś odpowie a jak nie da rady to pisz tez na innych forach , bo z tego sie syf zrobi i bedą wszyscy zaraz spamami sypać Edit . moderatora prosze o skasowanie tego posta z linkiem Cytuj Link to post Share on other sites
Grinch 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Tu nie ma się co radzić i bawić. Jeżeli nie ma opcji otrzymania pamięci doprowadził bym do zamknięcia konta temu cwaniakowi. Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ALE TY.. JESTES DZIECIAK PSIZEZZ OPOZYTYWNYM UGODOWYM ZAK. A WSYTWAWIASZ NEGATYWA! NAPRAWDE LUBISZ wk*****c LUDZI! PWOEIM EJDNO - NAPRAWDE POZALUJESZ ZE cchiales mnie zrobic w bambuko! zle trafiels naprawde.. jak mozna byc takim h... czytac ku..w nie umiesz@ ajk napsiane jak wol ze ejst jedan ksoc a ty mi psizesz o jakis forach spier... nei odsiuje juz ci dzieciaku zegnam a wlasciwie... Już mi się nie chce mu odpisywać. Widać o co mu chodziło, o zrobienie z kogoś idioty. Teraz to grozi mi porządnie. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ja piernicze ... do tego tak pisze że naprawde cięzko go wyczytać PWOEIM EJDNO co to ma byc ? Puzzle ?? Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 On chyba robi tak celowo, abym odpowiadał z opóźnieniem. Gdy się czyta tak 10 odpowiedzi jego to teraz jak patrze na normalny tekst to widzę hieroglify... A w sporze ewidentnie widać, że odpowiedzi udziela jego siostra. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Nie martw się , poszedł list z mojej strony do allegro z naruszeniem zasad na allegro naruszonych przez sprzedawce Podałem adminowi allegro linki , do aukcji z ramami , z procesorami i z tematem na forum nawet w temacie z procesorami są błedy w aukcji Jedna aukcja jest bez ceny minimalnej i zwykła aukcja a druga jest już też z ceną KUP teraz na 420 zł A do tego w obu aukcjach pisze ze odda od ręki za 430 zł Więc wreszcie jak ? 420 kup teraz czy 430 zł ? Pewnie jest tak ze posiada jeden przedmiot i sprawdzi jak pojdzie z ceną i przed końcem wycofa gorszą oferte Takie są moje przypuszczenia Jak dobrze pójdzie to sprzedawca bedzie miał albo zawieszone konto albo tez dostaniesz brakujace ramki Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Z góry dziękuję, nie jestem zbyt zdolny w pisaniu długich tekstów. I do tego nie wiem jak to opisać, a ty mnie wyręczyłeś. Dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Drobiazg Postaram sie w miare tak pokierowac pisanie do moderatora allegro żeby wyszło jak najlepiej Wracajac do aukcji z ramami Ty je wylicytowałeś Więc miałeś swoją jasność ze licytujesz pełne 4 gb a nie tak jak pisze drobnym druczkiem że od reki kupujesz tu cytat z aukcji "Cena za 1 szt. -- 110 złociszy sprzedam od ręki!" ale nie kupowałeś od reki tylko licytowałeś tak jak w tytule aukcji bylo gdyż logicznie patrząc to za 2 sztuki byś zapłacił 220zł od reki - ale nie miałeś zamiaru kupowac od razu tylko wolałeś taniej wylicytowac i ci się to udało Druga sprawa cytat "Łacznie mam 2x 2gb" i to duzymi literami , ale nie dopisane że na DRUGIEJ AUKCJI , wiec logiczne że na tej aukcji I to tez przedstawie do allegro zreszta przeczytają temat to zobaczą Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 ALE TY.. JESTES DZIECIAK PSIZEZZ OPOZYTYWNYM UGODOWYM ZAK. A WSYTWAWIASZ NEGATYWA! NAPRAWDE LUBISZ wk*****c LUDZI! PWOEIM EJDNO - NAPRAWDE POZALUJESZ ZE cchiales mnie zrobic w bambuko! zle trafiels naprawde.. jak mozna byc takim h... czytac ku..w nie umiesz@ ajk napsiane jak wol ze ejst jedan ksoc a ty mi psizesz o jakis forach spier... nei odsiuje juz ci dzieciaku zegnam a wlasciwie... W dodatku za obraze Twojej osoby moze miec problemy,totalny swir z tego sprzedajacego. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dokladnie i to podchodzi pod to pojęcie STALKING http://pl.wikipedia.org/wiki/Stalking http://www.kobietaiprawo.pl/stalking--nekanie.html Cytuj Link to post Share on other sites
dream 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Sory za tego linka, idiotyczny brat dorwał się do komputera, zrozumcie. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Sory za tego linka, idiotyczny brat dorwał się do komputera, zrozumcie. oki... ale takie cos to trzeba było napisac w PW do autora i by wystarczyło nie rób offtopica Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts