drwal80 0 Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Zostań przy pierwszej propozycji. Jeśli boxowe chłodzenie na tym CPU będzie CI przeszkadzać to z czasem zakupić cichszy cooler. w RG3 dasz wentylatory na low i będzie cicho. Sam PSU tutaj będzie w małym stopniu obciążony, także wentylator tez nie powinien łapać wyższych obrotów. Ok zostane więc przy SPC Pax + Corsair. Czy trzeba zamówić też pastę termoprzewodzącą? Czy wystarczy tylko podpiąc taki komputer do prądu, zainstalować system i tyle? Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Trochę źle się wyraziłem, możesz brać tańszy zestaw o ile ten drugi ma Cię przysporzyć o znaczne nadszarpnięcie budżetu. Czy trzeba zamówić też pastę termoprzewodzącą? Będzie w raz z chłodzeniem boxowym, jeśli maja CI to złożyć w esc to zapewne zostanie użyta. Czy wystarczy tylko podpiąc taki komputer do prądu, zainstalować system i tyle? Jak wyżej, o ile powierzysz montaż serwisowi to dopisz w komentarzu, wówczas zainstalują CI i system. Link to post Share on other sites
drwal80 0 Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 o ile ten drugi ma Cię przysporzyć o znaczne nadszarpnięcie budżetu. jakoś przyżyje te 180zł, a bawienie sie w dodatkowe coolery w przyszłości to nie dla mnie. chcę mieć sprawny komp na przynajmniej kilka lat i taki żeby nie musieć zaglądać mu w bebechy (no chyba że HDD).. zainstalują CI i system. system wolę sam zainstalować. chodziło mi bardziej o to czy ten zestaw jest już kompletny.. a czy dostanę pudełka i papierek z gwarancją w każdym z nich? Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 chodziło mi bardziej o to czy ten zestaw jest już kompletny.. Tak. a czy dostanę pudełka i papierek z gwarancją w każdym z nich? Dostaniesz pudełka wraz z tym co nie zostanie wykorzystane. Link to post Share on other sites
drwal80 0 Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 (edytowane) Poczytałem trochę o SilentiumPC Pax i wcale nie jest aż tak cicha, wiec nie ma sensu dokładać.. Tak jak sugerowałeś 3ndurek, wezmę SilentiumPC Regnum RG3 Pure Black (niestety tylko 2 miejsca na dysk 3.5''). Rozumiem że dla pewności że będzie cicho warto wziąć SPC Fera 3. czy to jest optymalna opcja w sensie obudowa / wentylacja / cisza? I jeszcze pytanie co do płyty: w tej MSI H110M PRO-D brak jest np. HDMI.. zastanawiam sie nad AsRock H110M-HDV. warto? Edytowane 6 Września 2016 przez drwal80 Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Poczytałem trochę o SilentiumPC Pax i wcale nie jest aż tak cicha, wiec nie ma sensu dokładać.. Ciężko by wyciszona obudowa byłą głośniejsza niż taka bez mat bitumicznych . Fera 3 do tego procesora będzie aż nadto wystarczająca. Co do płyty w H110M PRO-D masz jedno złącze cyfrowe, ten Asrock jak najbardziej może być. Link to post Share on other sites
drwal80 0 Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciężko by wyciszona obudowa byłą głośniejsza niż taka bez mat bitumicznych . Fera 3 do tego procesora będzie aż nadto wystarczająca. Co do płyty w H110M PRO-D masz jedno złącze cyfrowe, ten Asrock jak najbardziej może być. OK. To mam coś takiego: 1 x Intel Core i5-6400 /2.7GHz, 6MB, LGA1151, BOX/ 1 x AsRock H110M-HDV 1 x Kingston 16GB 2133MHz CL15 1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) 1 x SilentiumPC Pax M70 Pure Black 1 x Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny 1 x Microsoft Windows 10 Home OEM 64Bit PL 2785 Mogę zamawiać? czy coś można ulepszyć niskim kosztem? Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Wygląda to dobrze. Jak już idziesz w fabrycznie wyciszoną obudowę, to pomyśl o coolerze na CPU. SilentiumPC Fera 3 HE1224 Link to post Share on other sites
drwal80 0 Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Wygląda to dobrze. Jak już idziesz w fabrycznie wyciszoną obudowę, to pomyśl o coolerze na CPU. SilentiumPC Fera 3 HE1224 czyli wskazany jest jeszcze jeden cooler? sądziłem że te 3 boxowe w Paxie wystarczą. OK, to możę SPC RG3 + Fera 3 będzie lepszym rozwiązaniem ? (a cenowo wychodzi podobnie) Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Powiem tak. Fabrycznie wyciszana obudowa oraz chłodzenie boxowe nie idą za bardzo w parze. Jak nie możesz dołożyć, to zostań póki co przy SPC PAX i zobaczysz czy będziesz zadowolony z kultury pracy na chłodzeniu boxowym. Jeżeli nie, to cooler zawsze możesz dokupić sobie z czasem. Link to post Share on other sites
drwal80 0 Napisano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Ok. wielkie dzięki wszystkim za pomoc i za porady. Temat uważam za zamknięty. Link to post Share on other sites
Recommended Posts