shine 3 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 WitamChciałbym kupić LG G4 z gwarancja producenta. Generalnie uważam ze jest to telefon bardzo dobrze odpowiadajacy moim preferencjom i cena dobra do jakosci. Jednak obawiam sie wystapienia tzw. bootloopa po 6 miesiacach lub roku i koniecznosci wyslania go do serwisu LG a czytalem ze jest on fatalny i ciezko tam cos naprawic nawet wade fabryczna.Pytanie do was: Macie LG G4 mozecie go polecic i co wiecie o tej wadzie i czy wystapila u was?Zależy mi na waszych opiniach bo przynajmniej będą wiarygodne. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Mam egzemplarz jeden z pierwszych - bez gwarancji. Ani razu nie mialem bootloopa. Cytuj Link to post Share on other sites
shine 3 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ile go juz posiadasz? Cytuj Link to post Share on other sites
lbmaineeee 4 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Tez mylse o G4, ale wlasnie ten bootloop mnie zniecheca. Cytuj Link to post Share on other sites
shine 3 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Zapraszamy wszystkich do wyrazenia swojej opinii na temat LG G4 to bardzo przydatne! Cytuj Link to post Share on other sites
warhero387 4 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 w styczniu kupiłem g4 niedawno bootloop juz na gwarancji ale narazie czekam na "diagnoze serwisu" bo ja wiem ze to bootloop Cytuj Link to post Share on other sites
niemoj 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 mam 3 miesiące- bootloopa nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
kraterownia 73 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) To tak o: mam g4 od czerwca 2015. Bootloopa zero. Jedyny problem jaki się pojawia to efekt halo(słyszałem że tak to się nazywa) otóż przy ekranie na poziomie 50-100% tam gdzie są jasne lub białe miejsca to po wyłączeniu aplikacji(ale też na pasku powiadomień ikonki się "odbijają") widać różową poświatę. Nie przeszkadza jakoś bardzo ale jest widoczne tym bardziej jak się mocniej nagrzeje. Ogólnie sporo ludzi ma ten problem ale nie występuje on tylko w g4. Polecam telefonik bardzo dobre zdjęcia, super wydajność, bateria spełnia moje oczekiwania(jeden dzień z danymi lub wifi spokojnie starcza). I koniecznie ze skórą z tyłu bo całkiem inaczej się go trzyma niż tą śliską plastikową. Ps Te różowe smugi po wymianie ekranu podobno znikają, jeszcze nie sprawdzałem. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez kraterownia Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 To ten, zastanów się jeszcze, bo napisałeś do mnie 2 dni temu, telefon wychwalałem, a dziś co? Bootloop XDD To się dopiero nazywa złośliwość rzeczy martwych Teraz tylko oddać na gwarancję i czekać miesiąc na telefon Cytuj Link to post Share on other sites
kraterownia 73 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 @up ale pech Ja się boję żeby nie złapać już bo mam odblokowany bootloader a wiadomo gwarancja takiego telefonu nie obejmuje. A nie da się bootloadera zablokować raczej Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 LG dosyć luźnie podchodzi do modyfikacji softu. Na roota w 90% nawet nie patrzą. Tak samo przyjmują na gwarancje telefony z fakturą vat-marża, ale i tak lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Link to post Share on other sites
shine 3 Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Chyba się rozmyślę z tego telefonu i kupie cos innego może tańszego ale sprawniejszego naprawde nie mam czasu ani checi na gwarancje itp a juz na pewno nie jak jestem pewien ze bede musial to robic ;d Cytuj Link to post Share on other sites
warhero387 4 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Chyba się rozmyślę z tego telefonu i kupie cos innego może tańszego ale sprawniejszego naprawde nie mam czasu ani checi na gwarancje itp a juz na pewno nie jak jestem pewien ze bede musial to robic ;d do 1300zl masz idolka 4 bardzo spoko telefon Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts