dragnbite 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Zastosowanie komputera :Wirtualizacja, emulacja, gry Maksymalna kwota : +/- 6000 zł - im taniej tym lepiej zastanawiam się nad wymianą na gtx 1060 Kiedy zamierzam kupić komputer? : 2 wrzesień 2016 Których części potrzebuję : buda + karta sieciowa WIFI(nie wybrana) Czy będę podkręcać sprzęt? : TAK Rozdzielczość mojego monitora i model : FULL HD Specjalne wymagania : karta sieciowa WIFI, minimum 16 gram, i7 Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak Własna propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/El71Oq/ Inne : Ostatni komputer kupowałem 9 lat temu i mam kilka pytań Na co zwrócić uwagę przy odbiorze osobistym w morele.net, kiedy zlecam złożenie komputera? Po powrocie do domu jakimi programami przetestować procka, pamięć, dysk, kartę graficzną etc. czy poprawnie działają? Czy mam się upominać o oryginalne pudełka każdej części przy odbiorze? Proszę o pomoc. Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
3ndriu69 12 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Jak na moje najlepiej kup w częściach i złóż sam, masz pewność że części są nowe. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Na co zwrócić uwagę przy odbiorze osobistym w morele.net, kiedy zlecam złożenie komputera? No raczej bym patrzał na to jak jest złożony. Teraz pytanie. Czy sprzęt będzie składany na miejscu gdzie odbierasz, czy przyjdzie już złożony ? Jak przyjdzie złożony, to nawet sprzedający nie będzie miał pojęcia jak to wygląda w środku. Po powrocie do domu jakimi programami przetestować procka, pamięć, dysk, kartę graficzną etc. czy poprawnie działają? OCCT wystarczy i dla CPU jak i dla GPU - tutaj patrz na tempy. Później puść jakiegoś smarka 3dmark i już. Czy mam się upominać o oryginalne pudełka każdej części przy odbiorze? Tak 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dragnbite 0 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Dzięki wielkie. A jak oceniasz mój zestaw? Czy wszystko w nim pasuje? Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 A jak oceniasz mój zestaw? Całkiem ok, ale wrzuć 80zł tańszy RAM o tych samych parametrach https://www.morele.net/pamiec-g-skill-ripjaws-v-ddr4-2x8gb-3000mhz-cl15-f4-3000c15d-16gvgb-831832/ Cytuj Link to post Share on other sites
dragnbite 0 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Ten RAM nie znajduje się na liście qvl płyty. Jesteś pewien, że będzie działać? Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Większość pamięci na rynku nie znajduje się na liście podawanej przez producenta, będzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
dragnbite 0 Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Dzięki wielkie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts