Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Wiem, że zaraz mnóstwo osób mi powie, że wszystko mogę wyszukać, ale już się zapętlam i tracę wątek. Chciałbym prosić o takie top2 według każdego z Was smartfonu do 1700~ złotych, który spełnia wszystkie wymagania:

-jest poręczny, a więc nieduży (jak np. iphone 5s, nie jak np. samsung galaxy grand prime)

-jest szybki

-bateria trzyma 1 dzień bądź więcej

-aparat nie musi być super, ale dobrze by było gdyby był ok

-ma być do codziennego użytku, a więc z łatwym dostępem do różnych funkcji

Pozdrawiam:)

oj bardzo mało jest takich telefonów... 

Jedyne co mi przychodzi do głowy to z5 compact i iphone se ale nie wiem czy ten drugi jest do dostania w tej cenie.

no i może iphone 6? 

ale szczerze mówiąc nie powiem ci nic o tych telefonach bo się nimi nie interesowałem. 

jest poręczny, a więc nieduży

Poniżej 5''? Nic takiego nie będzie, mało jest takich.

Z5C ma problemy z CPU i robi rozmazane zdjęcia w lewym rogu, więc odpuść sobie.

iPhone SE nie dostanie w tej cenie, może jakiś używany, ale z 16 GB, 64 GB to koszt ponad 2300 

no tak, może 16 gb to nie jest jakaś baza pod centrum multimedialne, ale do codziennego użytku wystarczy, bo przeciez amatorów na 16 gigowe iphony nie jest mało:) 

Same Nexusy 5x też nie oferują wiele więcej, bo maksymalnie 32 gb. I ludzie je kupują. 

Dziękuję za dotychczasowe podpowiedzi:))

To dochodzicie do wniosku, że iphone, tak? Właśnie patrzyłem na ispocie~ (wybaczcie jak coś pomylę) i 5s kosztował bodajże 1500zł~, więc niby ok. Mam obecnie grand prime i jest jakiś za szeroki, źle się go trzyma

Edytowane przez johnywayne

bo grand prime to ogólnie bardzo klockowaty jest, ma 5 cala, ale jest ogromny i kształt ma bardzo nieergonomiczny. 5s bym raczej odradzał bo sam używałem ip 5 i choć telefon mały poręczny i na codzień okej, ale kiedy przyszło coś w terenie sprawdzić na internecie to nie było już tak komfortowo. No chyba że miałeś takiego w rękach i ci podpadł do gustu. 

Ja bym jednak polecił pójść do sklepu na wystawe do avansu czy mediaexpertu i posprawdzać które gabaryty ci pasują. Bo to że grand prime jest dla ciebie za duży wcale się nie dziwię :)

jak masz możliwość to pomacaj sobie huawei p9, albo galaxy s6, ekrany większe niż w grand prime ale gabaryty conajmniej ciut mniejsze mi się zdaje. A i sam kształt brył mniej klockowaty.

Edytowane przez balans

Dzięki Wam, to dużo dla mnie znaczy! Co do sklepu to pójdę i sprawdzę, ale najpierw chciałbym z Wami o tym porozmawiać, bo wiesz, nie chce, żeby mi wcisnęli jakiś shit tylko dlatego, że fajnie mi się go trzyma:). Iphone więc odpada. Póki co wspomniany mi został XIAOMI MI5 16GB, podobno ma to czego chce - jest szybki, poręczny, co myślicie? Polecicie coś jeszcze? :)

Ktoś coś jeszcze?:)

Edytowane przez johnywayne

Xiaomi- fajne telefony, ale mogą wystąpić problemy z gwarancją, nie mają oficjalnej dystrybucji w Europie. Jeśli chciałbyś już kupić to w Chinach, bo gwarancja realizowana jest we Wrocławiu albo kupić w Czechach i tam realizowana jest gwarancja. 

To już lepiej i taniej kupić na Ibuygou. Wyjdzie Cię około 1500zł z ubezpieczeniem od VAT, przesyłka kurierem DHL (jeżeli naliczają VAT to od deklaracji na pudełku a dzięki ubezpieczeniu Ibuygou Ci zwraca kasę), do tego masz serwis we Wrocławiu. W tamtym sklepie, do którego dałeś link, ten telefon kosztuje 1700zł.

Mi5 ma ekran 5,15", podobnych wymiarów jest Huawei P9 (ekran 5,2") z pewną gwarancją tutaj na miejscu.

A u mnie w rodzinie są 3 iphony. 2 to 16gb i 1 to 64gb.

Obydwie użytkowniczki wybrały 16gb tylko po to zeby koniecznie mieć iphona, a na 64 nie było kasy no ale ważne że jest najnowszy różowy iphone 6s, a teraz jest płacz bo aplikacji nie mogą pobrać. Kilka filmików w 4k, kilka gier i koniec.

Wujek ma 64 bo mu powiedziałem że będzie narzekał. Najpierw miał wątpliwości ale teraz się cieszy bo powiedział ze 16 na bank by mu nie starczyło bo już ma ponad 20gb zajęte przez nagrywanie filmików na zlotach i koncertach.

Dzień dobry,

aby nie tworzyć nowego tematu, który byłby bardzo powiązany z obecnym, a tym samym nie śmiecić na forum pozwolę sobie na zapytać tutaj.

Otóż kończy mi się umowa w Play'u i chcę wziąć za dopłatą telefon z androidem.

Nie wiem tylko czy zostać w Play'u czy może jeśli przeniosę numer do innego operatora to dostanę lepszą ofertę. Najzwyczajniej się na tym nie znam. Obecnie w Play'u mam abonament za 55 zł i chętnie bym przy nim został, ale rozważam przejście na ten za 75 zł ze względu na tańsze telefony.

Będę wdzięczny za doradzenie mi czy zmieniać operatora czy pozostać nadal w Play'u, a co za tym idzie jaki wybrać telefon. Mogę dopłacić tak do ok. 500 zł z lekkim poślizgiem.

Z telefonów, które oglądałem to zastanawiałem się nad Samsungami J5, A5 i S5 Neo.

Za wszelkie porady z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam!