Skocz do zawartości

Komputer za 3000zł

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : głownie internet i od czasu do czasu gra

• Maksymalna kwota : do 5000zł z buda systemem, monitorem, słuchawkami i klawiatura 

Kiedy zamierzam kupić komputer? : jutro

Których części potrzebuję : buda, system, monitor, klawiatura, słuchawki  

Czy będę podkręcać sprzęt? : Byc moze poniewaz nie umiem chyba ze sie naucze to tak na pewno

Rozdzielczość mojego monitora i model : brak

Specjalne wymagania : zeby był najwydajniejszy jaki sie da miec w tej cenie , i zeby zmiescic sie w cenie do 5000 najlepiej jak by sie udalo mniej z tym wszystkim

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak

Własna propozycja zestawu : brak

Edytowane przez p3v0r

Na ten moment posiadam gta 5 i w nie bede grał mam jeszcze cs go ale nie wiem czy bede w nie grał szczerze mowiac. Na razie to bym gral tylko w gta 5. Ewentualnie pozniej bym przebudowywał go pod wiecej gier ale nie wiem czy bede grał juz pozniej co kolwiek jak juz to jak bd chwila to pograc chwilke i tyle a tak to głowinie internet.

1 x Asus H110M-K /intel H110, DDR4, LGA1151/
1 x Crucial 8GB 2133MHz CL15
1 x Palit GeForce GTX1060 JetStream 6GB DDR5 192bit (1708/8000) http://www.esc.pl/images/icons/stock_icon2.png
1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600
1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s)
1 x SilentiumPC Regnum RG3 Pure Black (b/z)
1 x Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
1 x Microsoft Windows 10 Home BOX 32/64Bit PL USB
1 x LG 24MP67VQ-P (IPS, 5ms, HDMI/DVI)
1 x Intel Core i5-6402P /2.8GHz, 6MB, LGA1151, BOX/

4663zł

Reszta na peryferia.

Wydajny czterordzeniowy CPU,

8GB RAM DDR4 w jednej kości o standardowym taktowaniu, MOBO na chipsecie H110 z kompletem złącz i wyjść,

GPU GTX 1060 od Palita z wydajnym układem chłodzenia,

1TB HDD na dane,

SSD 240GB od Goodrama na kościach MLC pod system i gry,

Obudowa wyposażona w cover na PSU oraz dwa 120mm śmigła z kontrolerem obrotów,

Zasilacz Corsaira z dużym zapasem mocy, dobry elektrycznie na modułach DC-DC z letnią gwarancją,

24" szkiełko FHD na panelu IPS z cienkimi ramkami,

Windows 10 w wersji BOX.

Aha przepraszam nie zauwazyłęm monitora. Mogłby pan polecic jakas klawiature i słuchawki? a i czy nie dało by sie dac innej i5 np 6400 bo podkrecał raczej nie bede bo nie umiem ewentualnie jak bede go przebudowywał to wtedy wymienie wiecej i procesor wezme z literka k na koncu.

albo wsadzic 6500 i5 najwyzej bedzie mniej na klawiature i słuchawki. chciałbym zeby procesor miał wieksze taktowanie.

Mogłby pan polecic jakas klawiature i słuchawki?

Napisz w odpowiednim dziale, nie pomogę bo nie siedzę na tyle w peryferiach by ludziom w tym temacie doradzać.

czy nie dało by sie dac innej i5 np 6400

I5 6402P jest ciut wydajniejsza od i5 6400, pomijając już nieco słabszy zintegrowany układ graficzny z którego i tak nie będziesz korzystał bo masz do tego dedykowane GPU w postaci GTX 1060.

jak bede go przebudowywał to wtedy wymienie wiecej i procesor wezme z literka k na koncu.

Wtedy to już inna droższa płyta na Z170 i chłodzenie, prędzej wymieniasz całą platformę niż tu wrzucić taki CPU. 

Chyba ze by przebudowac pod podkrecanie klawiatury nei bede brał chyba bo mam jakas microsoftu stara na to wejscie okragłe nie wiem jak ono sie nazywało wiec tylko słuchawki bym brał z peryferiow. Chociaz niby ten zestaw jest dobry ale nie wiem.

Dobra mała zmiana jednak nie bede brał słuchawek rowniez kupie klawiature i słuchawki pozniej jak bede miał przypływ gotowki. Przepraszam ale jednak przemyslałem czy mogłby pan cos złozyc tak zeby podkrecic w przyszłosci ten monitor zostaje tylko peryferia budy zmienic.

1 x Intel Core i5-6600K /3.5GHz, 6MB, LGA 1151, BOX/
1 x bequiet! Pure Rock
1 x Palit GeForce GTX1060 JetStream 6GB DDR5 192bit (1708/8000) http://www.esc.pl/images/icons/stock_icon2.png
1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600
1 x SilentiumPC Regnum RG3 Pure Black (b/z)
1 x Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
1 x MSI Z170A-G43 Plus /intel Z170, DDR4, LGA1151/
1 x GoodRam 8GB 2800MHz CL16 Play
1 x LG 24MP67VQ-P (IPS, 5ms, HDMI/DVI)
1 x Microsoft Windows 10 Home BOX 32/64Bit PL USB

5046zł

Niestety trzeba było zrezygnować z dysku SSD by wyrobić się w tej kwocie z monitorem i systemem.

I5 z odblokowanym mnożnikiem do tego płyta na Z170 z całkiem mocną sekcją, ciche i wydajne chłodzenie na CPU, a także szybszy RAM. Reszta bez zmian. Zasilacz będzie miał po OC jeszcze spory zapas mocy.
http://www.esc.pl/images/pixel_black.gif

• Popieram 1

Dziekuje bardzo to w takim razie ten komputerek biore a ssd dokupie przy zakupie klawiatury i słuchawek. A i pytanie 1060 to jest zamiennik ktorej wersij 970?

Ewentualnie teraz do tego moge dodac jakis dysk ssd juz niech strace jesli teraz to jaki ten co był w zestawwie wyzej mogłby byc?

Czy cos innego polecicie? i pewnie pozniej przy zakupie słuchawek dokupie karte dziwiekowa i sieciowa to dziwiek na słuchawkach bedzie całkiem inny i o wiele lepszy.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...