mihashek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Witam, po dłuższym korzystaniu z Samsung Galaxy Core Plus zamierzam zmienić telefon. Mogę przeznaczyć na to ok. 1300 zł, maksymalnie 1500 zł, jeżeli będzie warto. Chciałbym, by mój przyszły telefon był:- wydajny - żadnego zacinania się, zamulania - miał dobry aparat - z obu stron - będę korzystał z aplikacji social media, tj. Facebook, Snapchat, Instagram oraz ogólnie z Internetu - dobry dźwiękowo - tzn. będę na nim słuchał muzyki, oglądał YouTube, itp. - oczywiście również SMSy i dzwonienie - nie chcę, by był zbyt duży - maksymalnie 5,2"Co jesteście w stanie polecić? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Wiesz co? Do takich wymagań, czyli social media, zdjęcia wystarczyłby nawet P9 Lite, którego można dostać w kwocie ok. 950 zł na olx/allegro. Czy chcesz coś jeszcze lepszego, a zarazem droższego? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mihashek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Hm, nie znam się na telefonach, ale wychodziłem z założenia, że gdy dam trochę więcej pieniędzy, to dostanę wydajniejszego smartfona. Oczywiście pewnie nie zawsze to się sprawdza. Patrzyłem dzisiaj w sklepie na różne telefoniki i jak mam być szczery - to P9 mi o wiele bardziej podpasował, niż P9 lite.Podoba mi się również bardzo Samsung A5 2016, ale to jednak Samsung... Jest coś jeszcze ciekawego w takiej kwocie?P.S. Wiem, że to może głupi szczegół, ale nie ukrywam, że dobrze by było, gdyby klawiatura producenta miała emotikony. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 P9 mi o wiele bardziej podpasował, niż P9 lite Szczerze mówiąc to mi też bardziej podoba się P9. http://allegro.pl/nowy-huawei-p9-lte-eva-l09-komplet-gw-24mc-i6440345536.html#thumb/1 http://olx.pl/oferta/huawei-p9-nowy-CID99-IDhdoJ3.html#4b3e2dd4e6 tutaj poproś o dowód zakupu Jeżeli miałbyś kupować na olx to odbiór osobisty albo wysyłka za pobraniem z możliwością otworzenia przesyłki. Oceń sam czy możesz dopłacić. Mniej więcej za P9 musisz dać ok 1600, ale niektórzy kupili taniej, bo trzeba polować na okazje. Samsung A5 2016 Jest ok. Ostatnio miałem okazję pobawić nim się przez pół tygodnia i było bdb. Jakość zdjęć nie jest najlepsza, ale baterię ma świetną. Wiem, że to może głupi szczegół, ale nie ukrywam, że dobrze by było, gdyby klawiatura producenta miała emotikony. Każdy producent ma swoją klawiaturę, w której jest pierdylion emotikon a na dodatek możesz instalować klawiatury ze sklepu Play. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mihashek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Chyba jednak odpuszczę P9, za drogi. Jakość zdjęć nie jest najlepsza Zależy mi na dobrym aparacie. Każdy producent ma swoją klawiaturę, w której jest pierdylion emotikon a na dodatek możesz instalować klawiatury ze sklepu Play. Byłem dzisiaj w sklepie - Huawei niestety takiej nie ma, choć ich domyślna jest wygodna dla mnie. Samsung zaś ma. Czyli nie ma lepszej opcji, niż P9 lite, a A5 2016? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Jak jutjub pisał jest od groma klawiatur tego typu w sklepie play z milionami emotikon 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mihashek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 @dawid0032 Tylko pewnie do żadnej się nie przyzwyczaję. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Bez przesady. Kilka dni i do każdej się można przyzwyczaić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Miałem już kilka od Google'a po Swype od Huawei, teraz mam SwiftKey. Do każdej można się przyzwyczaić, czasami może to trwać kilka dniNa czym sprawa stanęła? Jaki wybór? Byłem dzisiaj w sklepie - Huawei niestety takiej nie ma Huawei nie ma klawiatury? Ma przecież Swype, taka szara (można zmienić kolor) http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_Huawei_P8lite_Screenshot_keyboard_vertical_fd359b92c6.png Czyli nie ma lepszej opcji, niż P9 lite, a A5 2016? Do Twoich wymagań P9 Lite spokojnie wystarczy. Ma on lepszy aparat, czytnik linii papilarnych, lepszą baterię. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mihashek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Bez przesady. Kilka dni i do każdej się można przyzwyczaić Może i masz rację... Huawei nie ma klawiatury? Przepraszam, źle skonstruowałem zdanie - nie ma swojej z takimi emotikonami. Na czym sprawa stanęła? Jaki wybór? Wizualnie - najbardziej A5 2016, ale odpada ze względu na słabszy aparat, 2 GB RAM oraz..że to po prostu Samsung. Podjadę jutro jeszcze do sklepu, porozglądam się, może coś mi wpadnie w oko. Póki co dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 P9 lite też 2 GB RAM Huawei ma swoje emotikonyhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160824/98ff56db636556f0f2e523acb5aa4002.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160824/ecfcb5f5591150e539051241da0e5c5f.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
mihashek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Na mgsm mam napisane 3 GB RAM. W sklepie jak kliknąłem w tę buźkę, to wyskoczyło tylko kilka takich prostych, klasycznych. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 W Polsce dostępna jest wersja 2 gb Cytuj Link to post Share on other sites
mihashek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Rozumiem. Jutro zobaczę jeszcze raz tę klawiaturę. Czyli na tę chwilę najlepszym wyborem byłby P9 Lite? Nie będzie się zacinał przy włączonych kilku aplikacjach (aplikacjach, które trochę żrą RAMu - Facebook, Snapchat, Messenger)? Cytuj Link to post Share on other sites
rekkek 2 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Nie chce zakładać nowego tematu więc po prostu tu spytam, Czy warto brać HTC one m9 PCE za 1150 zł? Nówka, z przedłużenia umowy na gwarancji itd. Warto? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie będzie się zacinał przy włączonych kilku aplikacjach (aplikacjach, które trochę żrą RAMu - Facebook, Snapchat, Messenger)? Nie, nie będzie. Czy warto brać HTC one m9 PCE za 1150 zł? A jakie masz wymagania, co do telefonu? Cytuj Link to post Share on other sites
rekkek 2 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie, nie będzie. A jakie masz wymagania, co do telefonu? Wydajny w codziennym użytkowaniu, aparat na przyzwoitym poziomie, zero zacinania, wysoka wydajność w grach i normalna bateria. Zastanawiam się bardzo mocno nad Xiaomi Redmi note 3 pro prime nawet z wysyłką z chin. Jego koszt wynosi ~750 zł i wydaje mi się lepszy od wyżej wymienionych. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 nawet z wysyłką z chin. A na gwarancję wyślesz do Chin? Cytuj Link to post Share on other sites
rekkek 2 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 A na gwarancję wyślesz do Chin? Ibuygou i serwis we Wrocławiu Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Tak myślałem. Fajnie, fajnie, tylko, że kiedyś też było coś takiego, jak kupisz na zagranicznej stronie to masz gwarancję w Polsce, a potem zwinęli interes i komu wysłać telefon? Cytuj Link to post Share on other sites
rekkek 2 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Z tego co czytałem to gwarancją i serwisem zajmuje się Acid (administrator/twórca???) miuipolska więc nie wydaje mi się że tak szybko sobie znikną a jaki inny telefon z bardziej ludzką gwarancją polecasz? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Jaki max budżet? Cytuj Link to post Share on other sites
rekkek 2 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 No tak max myślę że do 1100. Głównie rozglądam się za telefonami z przedłużenia umowy i tak znalazłem m.in. one m9 PCE. Czy w tej cenie znajdę coś lepszego? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Ja bym celował tutaj w Nexus 5X ew. jak się trafi okazja to Honor 7 lub G4, ale ostatnio sporo jest wadliwych sztuk ze względu na płytę główną. http://olx.pl/oferta/lg-nexus-5x-32gb-quartz-nowy-CID99-IDhdATp.html#dcc9221d97 http://olx.pl/oferta/nowy-huawei-honor-7-bez-simlocka-czarny-CID99-IDfJcTZ.html#f129a89e3b tutaj niestety nie wysyła za pobraniem http://olx.pl/oferta/honor-7-nowy-gwarancja-24-miesiace-media-markt-CID99-IDh9oPf.html#f129a89e3b Cytuj Link to post Share on other sites
mihashek 2 Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Wracając - prawdopodobnie wybiorę P9 Lite. P9 mi chyba bardziej podpasował przez ten jego wyświetlacz - fajne szkło. Trochę duży, bo przesiadam się z nieco ponad 4 cali, ale raczej się przyzwyczaję. Co do tych emotikonek - byłem dzisiaj w kilku sklepach i faktycznie w jednym P9 Lite były emotikony w ich klawiaturze (tj. Swype). Od czego to zależy Miło by było bardzo, gdybym ja tak miał, ponieważ ta klawiatura Swype podpasowała mi od razu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts