Skocz do zawartości

Fotel do komputera Futura 4. Warto czy nie? Fotel do 900 zł

Recommended Posts

Witam,
będzie to mój pierwszy (i mam nadzieje ostatni) zakup bardzo drogiego fotela do komputera. Przewertowałem wiele forów internetowych i natknąłem się na fotel Futura 3, wygląda spoko, jest bardzo ergonomiczny - wszystkie możliwe części ruchome i modyfikowalne pod użytkownika. Futura 4 to ten sam model tylko z dołączonym zagłówkiem (+100 zł). Chciałbym dowiedzieć się od fotelo-znawców czy istnieje coś lepszego w tej cenie (max 900 zł, najlepiej 800 zł). Nie mam możliwości dupoleptycznego sprawdzenia fotela przed jego zakupem, więc zdam się na Wasze opnie.
Z góry bardzo dziękuje

http://allegro.pl/fotel-biurowy-futura-4-b-grospol-fotele-obrotowe-i5400571404.html

Chyba nie. A przynajmniej ok 4 lata temu gdy sam szukałem nie było a przewertowałem różne sklepy meblowe, supermarkety meblowe(typu ikea, jysk) sklepy internetowe i fora. Tylko fotele firm IOO i Ergohuman były o podobnych funkcjonalnościach ale ich ceny były zdecydowanie wyższe. Może teraz sytuacja się zmieniła i jest więcej do wyboru. Ja wtedy wziąłem 3 (dzisiaj może 4 wziąłbym) i jestem zadowolony. Są tylko 2 minusy.

1. Siedzisko jest dosyć twarde, w innych fotelach gąbka jest bardziej miękka. Ale ciekawe czy wytrzymuje tyle co ta twarda, czy nie pozostaje wgłębienie.

2. Fotel wymaga prawidłowego siedzenia i dopiero po pewnym czasie jak się przyzwyczaisz do wyprostowanego siedzenia staje się wygodny. Jak krzywo siadasz (tak jak ja) na początku może nie być wygodny.

Nie warto. Te fotele są masowo produkowane w Chinach, przysyłane statkami do Europy, a potem sprzedawane pod różnymi markami. 

Jeśli chcesz kupić dobry, ergonomiczny fotel to szukaj wśród produktów polskich producentów np. Bejot, Profim, ale od razu mówie, nie kupisz odpowiednio dopasowanego fotela bez posadzenia na nim tyłka.