kunzwott 0 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam, Mam taki oto problem, posiadam laptopa lenovo b50-80 z dedykowaną kartą taką jak w tytule, oraz kartą zintegrowaną Intel HD Graphics 5500, gdy włączam jakiekolwiek bardziej skomplikowane aplikacje, np gry, to laptop mimo wcześniejszo odpopowiednio dostosowanych ustawień nie przechodzi w tryb pracy na karcie radeona, odinstalowałem już sterowniki przez menedżer urządzeń, aktualizowałem biosa, zainstalowałem ponownie najnowsze sterowniki do obu kart, ale problem nie ustępuję, Ani GPU-Z ani AMD System Monitor nie wykazuje żadnej aktywności karty radeona. Sprawa wygląda beznadziejnie, ma ktoś może jakieś pomysły czy po prostu reklamacja? Cytuj Link to post Share on other sites
Mir00 115 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Ja w swoim R5 M230 zawsze ręcznie dodaje, w jakich aplikacjach ma on odpalać. Prawy > Ustawienia Karty Radeon > Preferencje > Dodatkowe Ustawienia Karty > I tutaj w nowym okienku co wyskakuje klikam Ustawienia przełączania grafiki dla aplikacji i ręcznie dodaje aplikację w jakiej chce korzystać z dedykowanej karty (zaznaczam wysoka wydajność). Jak mam ustawione, żeby samo zmieniało grafikę w bardziej wymagających aplikacjach to samo i tak ich nie wykrywa, nie dodaje do tej listy i muszę ręcznie wszystko robić i jakoś mi działa. Poza tym u Ciebie ta integra chyba i tak jest wydajniejsza od tego Radeona Cytuj Link to post Share on other sites
kunzwott 0 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Problem rozwiązany, w ustawieniach profili zasilania windows trzeba było przy wejściu PCI wyłączyć oszczędzanie energii i jakoś to lat. A co do radeona a integry to chyba jednak radeon trochę lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts