Skocz do zawartości

Laptop podręczny do 1200zł

Recommended Posts

Witam, proszę tylko o jedno: czy znajde coś stabilniejszego i wydajnego w tej cenie do 1200zł? Obowiązkowo nie większy niż 13,3. Używanie- internet, filmy, gry poprzedniej epoki ewentualnie. Kompa gamingowego mam, także gry to mówię jedynie proste.

http://allegro.pl/dell-e6330-13-i5-128-ssd-8gb-win7-gw12-biznesowy-i6216707303.html#thumb/2

Może być używka

Dejva, wybierasz dobre sprzęty, nie patrz na to co ci podrzuca 1234567890. To jakiś chłam. Ja sam całe życie kupuję laptopy poleasingowe i nigdy się nie naciołem. Teraz mam rocznego E7450 za 450 funtów z outletu z UK. Nówka kosztuje u nas 7000 zł. Wcześniej miałem Della E600, Lenovo X61, ThinkPada T400. Chcesz dobrego laptopa to szukaj właśnie Della Latitide, Lenovo Thinkpada lub HP Probooka. Trafiają się też z ekranami IPS.  Znajdziesz jakiś używany model ale w dobrym stanie to bierz i się nie zastanawiaj. Na allegro są tego całe kontenery. Tylko trzeba trafić na jakiś niezły model. Często można dostać jakiś paroletni laptop z świetną baterią. Takie laptopy często pracują w korporacjach w stacjach dokujących. Baterie lub zawiasy są w świetnym stanie. Kolejna sprawa, to jak za 2-3 lata będziesz chciał coś nowego, to laptopa kalsy business odsprzedasz bez problemu. Używanego Lenovo Idealada nikt nie kupi. Dziś znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/lenovo-thinkpad-x240-i5-4gb-128gb-ssd-ips-nr8-gwar-i6447074513.html - też fajny model, ale trochę droższy.

Twój model to jeden z lepszych wyborów. Ma CD ROM, możesz go wywalić i wsadzić drugi dysk. Model 6230 nie ma zatoki na CD. Jak jest w dobrym stanie, nie obity, to bierz. Gośc sprzedaje 11 sztuk. Zdjęcia mogą być z najładniejszego modelu. Weż to pod uwagę. Moja znajoma rok temu kupiła E6230. Jest z niego bardzo zadowolona. Możesz jeszcze poszukać X230, X240. Te modele trafiają się z ekranem IPS. Osobiście dla mnie liczą się 3 serie laptopów. Thinkpady, Probooki i Latitude. Na nic innego nie warto patrzeć. Jakościowo są bardzo podobne, trzeba tylko wybrać dobry model z odpowidnimi komponentami które ci pasują. I najlepiej bez dodatkowej grafiki. 

Edytowane przez benutzer

Witam!

Dziękuje Tobie za wyczerpujący post, przeczytałem go teraz, po kupnie.

Kupiłem właśnie Dell Latidude z tej aukcji- procek i5, ssd 128gb, 8gb ramu... pierwsze wrażenie? WOW. Za te pieniądze dostałem wręcz nóweczkę nie śmiganą, obudowa w idealnym stanie, klawisze nie sa wytarte itp, bateria trzyma... Wydajność? Laptop włącza się 10 sekund, idzie jak strzała. Za te pieniądze genialna sprawa, polecam.

Sprawa nie jest taka oczywista.Po pierwsze dobrze wiemy jak laptopy lubią się grzać szczególnie starsze cpu i gpu i jak to wpływa na elektronikę - porównajcie sobie pierwsze serie i3 a najnowsze jesli chodzi o popbór prądu (a tym samym wydzielanie ciepła) a najnowsze 3 - 4 krotna różnica .Oczywiście wygląd "rasowca"możę się podobać jeśli w ładnym stanie (czasem są odnawiane na chrl zamiennikach).Jak już ktoś dokonuje takiego zakupu należałoby przynajmniej powymieniać pastę termo,a wtym celu (zależności od modelu)trzeba rozebrać laptopa w drobny mak ;-)