Skocz do zawartości

Komputer do grania- 2800zł.

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Głównie gry

• Maksymalna kwota :2800 +/-

Kiedy zamierzam kupić komputer? :do miesiąca czasu

Których części potrzebuję : cała jednostka

Czy będę podkręcać sprzęt? : nie

Rozdzielczość mojego monitora i model 

Specjalne wymagania : jak najlepsza wydajnosc w grach

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak

Własna propozycja zestawu https://www.morele.net/inventory/info/1P73yd/

Inne :

Złożyłem taki oto zestaw i tu pytanie czy ew. coś zmienić? na czymś da się zaoszczędzić nie tracąc na mocy? Zestaw przeznaczony głównie do grania. Z góry dziękuje za wszelkie rady.

Monitor: http://www.x-kom.pl/p/52106-monitor-lcd-led-22-samsung-p2250w-czarny.html

Z gier np. Wiedźmin 3 tak średnie-wysokie

A i mam pytanie czy jak nie kupie karty graficznej na morele i zlecę montaż to bezproblemowo zamontują wszystko poza kartą?

Z tego co wysłał MiK86 widzę, że bardziej opłaca się na allegro zamówić kartę niż przepłacać na morele.

Ze starego komputera nic się nie nadaje. I wolałbym się wyrobić do tych +/- 2800 ale jeśli ma to poprawić wydajność mogę dołożyć te 200zł.

Edytowane przez luki33221

Beznadziejny dysk SSD, 380X w cenie praktycznie 970, dwie kości 2400MHZ pod H110 ? do tego pod to GPU potrzeba 2x6pin, a zasilacz dysponuje tylko jednym 2+6pin, brawo świetna porada tak trzymaj !.

Ze starego komputera nic się nie nadaje. I wolałbym się wyrobić do tych +/- 2800 ale jeśli ma to poprawić wydajność mogę dołożyć te 200zł.

1 x Intel Core i5-6402P /2.8GHz, 6MB, LGA1151, BOX/
1 x MSI H110M PRO-D /intel H110, DDR4, LGA1151/
1 x Crucial 8GB 2133MHz CL15
1 x Gainward GeForce GTX1060 6GB DDR5 192bit (1708/8000)
1 x Toshiba 1TB 7200rpm 32MB cache SATA600
1 x SilentiumPC Regnum RG1 (Pure Black)
1 x Antec VP-PC 500W 120mm

2979zł

Przede wszystkim sporo wydajniejsza karta graficzna, RAM w jednej kości pod łatwiejszą rozbudowę, do tego lepiej spasowana obudowa z coverem na PSU.

• Popieram 2