11adi11 4 Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Witam od kilku dni mam problem z wifi. Na początek mój sprzęt: Łącze 150mbs kablówka INEA Modem/router od dostawcy Cisco EPC 3925 Mój własny router TP Link Archer c7 Karta sieciowa USB TP Link Archer T4U Windows 10 64bit Przechodząc do problemu sprawa wygląda tak iż, poprzednio miałem na sieci 5ghz te 140-145 mbps wszystko hulało jak trzeba. Problemy pojawiły się gdy na kilka godzin padł internet - pewnie awaria. Gdy internet wrócił transfer spadł do max 40mbps. Myślałem, że to wina Inei ,ale dla pewności podłączyłem lapka po kablu i niestety okazało się, że jest stałe 150mbps. Próbowałem łączyć się z siecią 2,4ghz na tplinku i cisco, na każdej sieci nadal max 40mbps niezależnie jak daleko jestem od routera. Testując szybkosz na innych urządzeniach nadal ten sam problem. Robiłem factory reset na routerze i modemie nadal to samo. Na tą chwile skończyły mi się pomysły proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
0anna0 35 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Widzę, że nikt się nie odezwał jeszcze, nie wiem czy pomogę, ale mi się przy awarii netu pochrzaniły ustawienia, ale nie na sprzęcie a w laptopie. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Wrzuć screen z tej z testu prędkości z witryny http://www.speedtest.net/pl/ zrobiony na wszystkich komputerach w Twojej sieci. Może coś ustalimy. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
11adi11 4 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Przepraszam za brak odpowiedzi problem rozwiązany. Odłączyłem wszystkie urządzenia z sieci oraz z listwy do której był podłączony router. Po przetestowaniu na komórce transfer wrócił, lecz gdy podłączyłem telewizor znowu 30mb - winowajca znaleziony. Przełączyłem sieć z 2.4 na 5ghz w tv i problem znikł. Dziwna sprawa z tym bo nawet jak tv był podłączony do sieci z modemu a nie routera transfer na obu spadał. Na szczęście wszystko działa już jak powinno. Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i wyciągniecie pomocnej dłoni:) pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts