MR. Black 0 Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam w mojej i7 3700 podczas gry w GTA V temperatury procka skaczą w granicach 70-77 stopni. Czy to normalne? Przypomne ze jestem na BOXowym chlodzeniu. Jak moge recznie wyregulowac , podkrecic obroty za pomoca jakiegos programu? Jakie sa maksymalne temperatury dla tego procesora? Cytuj Link to post Share on other sites
EseY 216 Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Pasta kiedy była wymieniana? Cytuj Link to post Share on other sites
bielin 0 Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 No niestety te procesory tak mają...szczególnie na mało wydajnym boksowym chłodzeniu. To wina oszczędności Intela i przyklejeniu Heat Spreadera (metalowej płytki na rdzeniu) jakąś badziewną pastą. Przerabiałe to samo na moim 3770K. 70+ i zaraz zrzucał taktowania i zwalniał procesor. Pasta nic nie pomoże, przerabiałem wszystkie możliwe. Cóż... mój problem rozwiązał Coller Master Seidon 120V (czyli kompaktowa woda) + pasta gelid. Obecnie przy małym oc (4GHz) maks 58-60 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Na firmowym chłodzeniu to on poniżej 80C się dopiero rozgrzewa. Smutna prawda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts