erystr 10 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 witajcie Mam mały-duży problem z odczytem niektórych pendrive'ów na mojej 10'tce. Otóż niektóre pendraki i niektóre urządzenia typu telefon nie są poprawnie wykrywane tj. są widoczne w menedżerze urządzeń oraz w zarządzaniu dyskami, jednakże wszelkie próby nadania litery itp spełzają na niczym (komunikaty typu nieaktualny widok konsoli itp). O dziwo nie dzieje to się ze wszystkimi urządzeniami - część pendrive'ów system odczytuje od razu bez problemu... Problemem też nie jest sprzęt bo mam też drugi system (też 10tka) na tym samym kompie i na niej wszystko działa ok... Próbowałem podmieniać pliki usbstor.inf/pnf i usbstor.sys lecz nic to nie dało... Próbowałem też tej "ponownej instalacji systemu z zachowaniem programów i danych" ale też nic to nie pomogło. System skanowałem sfc /scannow ale skan pokazał brak błędów. Czasem kilkukrotna ponowna instalacja sterowników pomaga ale czasem dopiero po kilku(nastu) razach system zaskoczy ale po np. ponownym uruchomieniu systemu problem powraca... Macie może jakieś pomysły co może być problemem? Chcę się obyć bez reinstalacji systemu gdyż (oprócz gier które aż tak ważne nie są) mam wiele programów z "Giveaway of the day" których nie zainstaluję ponownie, czy też takich mniej legalnych których instalek się dawno pozbyłem a pobieranie jakiś 20-30GB jakoś mi się nie widzi na moim necie z kijową prędkością.... Macie jakieś pomysły jak zaradzić temu problemowi? Wiem że mógłbym walnąć formata i mieć święty spokój ale zależy mi na tych programach Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Może zawartość merytoryczna w linku będzie pomocna http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-kart-pamieci-flash-odzyskiwanie-danych-a366.htm Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Pobierz program Drivereasy i zaktualizuj sterowniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts