Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze telefonu do 400zł.

Recommended Posts

Witam.

Zwracam się do was forumowiczów z prośbą o pomoc. Poszukuje telefonu, jak w temacie, dla dziewczyny. Miała do dziś Lumię 535 i wyklinała ją wniebogłosy. Cudem udało się ją sprzedać, więc planuje nowy zakup. Tak więc wszelkie Lumie i inne twory z Wandowsem z góry odpadają :)

• mój budżet : 400zł z hakiem 50zł
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : przez Internet
  • nówka czy używka : nowy, w ostateczności używany
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : od 4,5'' w zwyż, do 5,5''
  • preferowany system mobilny : wyłącznie Android
  • do czego będę używać urządzenia : aplikacje, trochę gier, rozmowy, sms'y i DUŻO ZDJĘĆ
  • moje najważniejsze wymagania : dobry aparat, min 1GB RAM, bateria min. 1 dzień

​​Nie mam bladego pojęcia co w tym budżecie wybrać, żeby było w miarę wydajne i przyjemne w użytkowaniu. Moja luba znalazła Sony Xperie Z za 400zł na alledrogo, lecz telefon jest importowany z Chin a to mi wygląda na telefon po renowacji, który jest po prostu ulepem starych i nowych części.

Telefon powinien być nowy, w ostateczności możemy rozważyć używkę, jeśli żywcem nie będzie nic godnego uwagi, co by się nadawało do wymagań podanych powyżej (jestem zwolennikiem używek ale moja dziewczyna nie).

Liczę na waszą pomoc spece  :)

Ten chiński twór jak go nazwałeś emanuuje do mnie pozytywną energią :) Sam mam chinczyka Xiaomi Remi Note 2 i za 700zł nie chciałbym chyba nic innego. Mówisz, że z tym Cubotem nie będzie większych problemów? 4 rdzenie po 1,3GHz trochę zawodnie wygladają na papierze. Sam mam 8 rdzeni po 2,2GHZ i czasami mogłoby być lepiej, ale dziewczyna nie katuje telefonu tak jak ja :)

Porównując Twoje 2 propozycje Moto G2 i Cubot Note S (E2 odpada), na który byś stawiał?