daniel90zmc 0 Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, mam pewien problem. Mianowicie ,nie mogę się połączyć na niektóre strony internetowe, problem jest na tyle dziwny, że gdy udostępniam sobie internet z telefonu to na nim normalnie wszystko śmiga i gra, natomiast mój internet już sobie z tym nie radzi.... Jakieś 95% stron działa. Czym może być to spowodowane? Jakieś pomysły? Router: ASUS RT-AC51U Internet : Multimedia Polska - kablowy Antywirus: ESET NOD32 edit. Dodam ,że drugi laptop bez problemu sobie radzi z uruchomieniem tych stron ;/... Oraz to ,że kiedyś te strony normalnie mi śmigały... To się stało z dnia na dzień Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez daniel90zmc Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Moźe w pliku hosts masz poblokowane. Spróbuj też puścić ipconfig /flushdns. Cytuj Link to post Share on other sites
Adille 69 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Skoro lata na laptopie to cos nie teges z kompem aktualizuj przegladarke albo najlepiej ja calkiem wywal i od nowa zainstaluj Cytuj Link to post Share on other sites
mordzik 27 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 sproboj uzyc innych serverow dns. Nie bede podawal jak to zrobic wystarczy zapytac wujka google Cytuj Link to post Share on other sites
daniel90zmc 0 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 @mordzik ale ten sam internet na innym laptopie już otwiera te strony. Także wina jest chyba gdzie indziej Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Sprawdzałeś system na obecność wirusów i malware czymś więcej niż tym NOD'em ? NOD w wersji legalnej czy krakowany ? Jaki jest rezultat pingowania tych stron www które nie chcą się otwierać ? Jaki jest rezultat pingowania tych stron po ich IP ? Cytuj Link to post Share on other sites
daniel90zmc 0 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 @Fenio z wirusami jest czysto, z tego względu,że inny internet jak sobie udostępnie (typu internet z komórki) to te strony działają. A tutaj ping w owych stron:http://i.imgur.com/ZUWhZQj.png Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Wygląda na to że DNS'y działają bo przetłumaczyło nazwę hosta na IP. Jeśli strony będą normalnie działać przez livecd z np. Ubuntu to warto rozważyć świeżą instalację Windowsa bo może być ciężko dojść przyczyny problemu. Niektóre wirusy są bardzo rozbudowane, potrafią przekierowywać połączenia na inne IP z danej karty sieciowej albo danego połączenia więc nie ma się co sugerować działaniem z udostępnionego internetu. Moim zdaniem reinstalacja systemu to najprostszy i najszybszy sposób. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
daniel90zmc 0 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Dzięki Fenio za próbę pomocy. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts