Driss 0 Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, Mam taki problem, otóż złożyłem dziś komputer i wszystko pięknie ładnie dopóki nie zauważyłem, że internet jest dość wolny. Na starym lapku i telefonie chodzi dobrze(wszystko przez wi-fi). Gdy wchodzę w ustawienia routera pokazuje, że telefon ma połączenie o prędkości 65Mbps, a komputer tylko 13 lub 19.5 zmiennie. Na kompie mam zainstalowany Windows 10, a karta to TP-LINK WN881ND. Byłbym wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Driss Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Może zasięg masz słaby. Cytuj Link to post Share on other sites
dividebyzero 5 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 TP-LINK WN881ND Karta "trzysetka", więc albo, jak kolega wyżej pisze, lokalizacja jest do bani (antenki 2dBi w zestawie wcale nie pomagają), albo sterownik jest do chrzanu (ale w W10 nie masz na to specjalnie wpływu). Jeśli blaszak jest daleko, zaciągnij go w okolice routera i sprawdź jeszcze raz. Jeśli jest blisko... to problemem jest tu system Cytuj Link to post Share on other sites
Driss 0 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Faktycznie był problem z zasięgiem. Gdy stał pod biurkiem to pobierał gry ze steama z prędkością ok. 900KB/s, a gdy jest obok biurka to pobiera z prędkością ok. 2MB/s. Dzięki wielkie za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts