Skocz do zawartości

Jaki laptop do 2000zł wydajność!

Recommended Posts

Witam,

Poszukuje laptopa do 2000zł. Służyć mi będzie jedynie do programowania, przeglądania internetu. Czasami zagram sobie w lola. Aby było stałe 60 fps. Nie mam żadnych wymagań co do grafiki, liczy się wydajność by się nie ciął. 

Będzie ciężko..

W tej cenie 850/950M np. http://allegro.pl/asus-x550j-i5-4200h-2-8ghz-8gb-750gb-gtx-850m-fhd-i6356907619.html

chyba że może trochę dołożysz i kupisz np. to  http://allegro.pl/laptop-lenovo-y50-70-i5-4200h-8gb-1tb-gtx860-win8-i6232305173.html

• 2 tygodnie później...

Jeśli potrzebujesz komputera do programowania to nie potrzebujesz wielkiej wydajności. Niedługo powinien mi przyjść dell latitude 3350, można go dostać za 1700zł. W lolu 60fps stałcyh bez problemu. A co do innych rzeczy to postaram się napisać jak przyjdzie. 
http://allegro.pl/show_item.php?item=6358574412&snapshot=MjAxNi0wOC0xMlQxNTozNjoxMlo7YnV5ZXI7Zjk3MjAzOTljYTBlOWE5ZmFlNDM3MGI5NTMzYjQxNGM1MzMwNDUwZGUzYWFhNjYyYmUzMThmZmE5MTg0ZmFlNA==

Dell 3350

Laptop do mnie dotarł, pare dni go już "docieram" i tak z pierwszych spostrzeżeń.

Klawiatura nie jest typowa, klawisze mają szerszy rozstaw niż normalnie, lekki skok, ale szybkie odbicie, więc po chwili przyzwyczajenia pisze się nawet sprawnie i przyjemnie. Jedyne czego w klawiaturze mi brakuje to podświetlenia, chociaż to jest taki feature mentalny, bo jak ktoś sporo pisze na klawiaturze to na nią nie patrzy, i tak właściwie sam nie patrze na klawiaturę praktycznie nigdy, a podświetlaną bym wolał... 

Jeśli lubisz programować w różnych miejscach (nie siedzisz cały czas na krześle i klepiesz przy biurku) to jak najbardziej polecam, bardzo się nie grzeje, jest w miarę lekki no i wygodnie się go trzyma. 

Wygląda na typowy plastik, ale w dotyku klasa. Czuć że jest porządny. 

Bateria jest jak najbardziej dobrą stroną. Oglądałem parę godzin youtubka i przeglądałem trochę internet, a bateria pokazuje 79% i czas pozostały niby na 8 godzin i 30 minut. podświetlenie chyba 70%. 

Głośniki grają przyzwoicie i głośno. 

Mikrofonu nie testowałem, kamerki też nie za bardzo.

Bateria niby trochę wystaje, ale ani trochę nie przeszkadza to w użytkowaniu, nawet wręcz przeciwnie. Wygodnie leży. Na początku może trochę się wydawać mały, ale do mobilnej pracy wręcz idealny. W moim przypadku sprawuje się bardzo dobrze, bo podłączam do niego monitor zewnętrzny jak pracuje stacjonarnie i gitara. 

Jak jest podłaczony do monitora i wyświetlam obraz w FHD to robi się troche ciepły, dosłownie trochę, ale to nawet nie od góry tylko z dołu, musiałem go podnieść i sprawdzić żeby się o tym dowiedzieć. Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby włączył się wentylator. Zaczynam się obawiać czy aby na pewno tam jest, bo cały czas jest cichy.

Pobieram lola, żeby sprawdzić jeszcze jak tam klatki z integrą i i5tką niskonapięciową na pokładzie. 

W każdym razie do kodzenia polecam jak najbardziej. Jeśli przerażają Cię małe rozmiary to polecam sprawdzić w sklepie różne opcje. Albo zamówić przez internet i ewentualnie zwrócić, zazwyczaj jest 10 dni roboczych (2 tygodnie) na zwrot towaru bez powodu, o ile jest w tym samym stanie co przy dowiezieniu. W każdym razie z czystym sumieniem polecam.

Apropos LoL'a, to w HD bez problemu, w FHD również, 60 klatek trzyma raczej bez większego problemu ( sprawdzałem na monitorze zewnętrznym).