cysiek78 14 Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam, Poszukuje laptopa do 2000zł. Służyć mi będzie jedynie do programowania, przeglądania internetu. Czasami zagram sobie w lola. Aby było stałe 60 fps. Nie mam żadnych wymagań co do grafiki, liczy się wydajność by się nie ciął. Cytuj Link to post Share on other sites
Spectre34 5 Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam, Poszukuje laptopa do 2000zł. Służyć mi będzie jedynie do programowania, przeglądania internetu. Czasami zagram sobie w lola. Aby było stałe 60 fps. Nie mam żadnych wymagań co do grafiki, liczy się wydajność by się nie ciął. Będzie ciężko.. W tej cenie 850/950M np. http://allegro.pl/asus-x550j-i5-4200h-2-8ghz-8gb-750gb-gtx-850m-fhd-i6356907619.html chyba że może trochę dołożysz i kupisz np. to http://allegro.pl/laptop-lenovo-y50-70-i5-4200h-8gb-1tb-gtx860-win8-i6232305173.html Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jeśli potrzebujesz komputera do programowania to nie potrzebujesz wielkiej wydajności. Niedługo powinien mi przyjść dell latitude 3350, można go dostać za 1700zł. W lolu 60fps stałcyh bez problemu. A co do innych rzeczy to postaram się napisać jak przyjdzie. http://allegro.pl/show_item.php?item=6358574412&snapshot=MjAxNi0wOC0xMlQxNTozNjoxMlo7YnV5ZXI7Zjk3MjAzOTljYTBlOWE5ZmFlNDM3MGI5NTMzYjQxNGM1MzMwNDUwZGUzYWFhNjYyYmUzMThmZmE5MTg0ZmFlNA== Dell 3350 Laptop do mnie dotarł, pare dni go już "docieram" i tak z pierwszych spostrzeżeń. Klawiatura nie jest typowa, klawisze mają szerszy rozstaw niż normalnie, lekki skok, ale szybkie odbicie, więc po chwili przyzwyczajenia pisze się nawet sprawnie i przyjemnie. Jedyne czego w klawiaturze mi brakuje to podświetlenia, chociaż to jest taki feature mentalny, bo jak ktoś sporo pisze na klawiaturze to na nią nie patrzy, i tak właściwie sam nie patrze na klawiaturę praktycznie nigdy, a podświetlaną bym wolał... Jeśli lubisz programować w różnych miejscach (nie siedzisz cały czas na krześle i klepiesz przy biurku) to jak najbardziej polecam, bardzo się nie grzeje, jest w miarę lekki no i wygodnie się go trzyma. Wygląda na typowy plastik, ale w dotyku klasa. Czuć że jest porządny. Bateria jest jak najbardziej dobrą stroną. Oglądałem parę godzin youtubka i przeglądałem trochę internet, a bateria pokazuje 79% i czas pozostały niby na 8 godzin i 30 minut. podświetlenie chyba 70%. Głośniki grają przyzwoicie i głośno. Mikrofonu nie testowałem, kamerki też nie za bardzo. Bateria niby trochę wystaje, ale ani trochę nie przeszkadza to w użytkowaniu, nawet wręcz przeciwnie. Wygodnie leży. Na początku może trochę się wydawać mały, ale do mobilnej pracy wręcz idealny. W moim przypadku sprawuje się bardzo dobrze, bo podłączam do niego monitor zewnętrzny jak pracuje stacjonarnie i gitara. Jak jest podłaczony do monitora i wyświetlam obraz w FHD to robi się troche ciepły, dosłownie trochę, ale to nawet nie od góry tylko z dołu, musiałem go podnieść i sprawdzić żeby się o tym dowiedzieć. Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby włączył się wentylator. Zaczynam się obawiać czy aby na pewno tam jest, bo cały czas jest cichy. Pobieram lola, żeby sprawdzić jeszcze jak tam klatki z integrą i i5tką niskonapięciową na pokładzie. W każdym razie do kodzenia polecam jak najbardziej. Jeśli przerażają Cię małe rozmiary to polecam sprawdzić w sklepie różne opcje. Albo zamówić przez internet i ewentualnie zwrócić, zazwyczaj jest 10 dni roboczych (2 tygodnie) na zwrot towaru bez powodu, o ile jest w tym samym stanie co przy dowiezieniu. W każdym razie z czystym sumieniem polecam. Apropos LoL'a, to w HD bez problemu, w FHD również, 60 klatek trzyma raczej bez większego problemu ( sprawdzałem na monitorze zewnętrznym). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts