Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze tel.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez dawid0032,

Recommended Posts

• mój budżet : 1000zł
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Internet lub Sklep
  • nówka czy używka : Wolę nówkę ale używką nie pogardzę.
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : od 5'' do 5,5'' Full HD
  • preferowany system mobilny : Android
  • do czego będę używać urządzenia : Rozmowy telefonioczne, muzyka (słuchawki), zdjęcia i sprawdziłbym Pokemony ale ogólnie od gier mam PS4
  • moje najważniejsze wymagania : Dobra bateria, wyświetlacz Full HD, solidne wykonanie i bezawaryjność.

Myślałem nad Sony Xperia M5 lub Samsung Galaxy A5 (2016) ale może Wy mi coś doradzicie?

Gdzie kupujecie używany sprzęt? nie mam doświadcznia w tym temacie.

Honor 7 trochę przydrogi. Co to jest za wyświetlacz w wersji lite? Bo na szkło to nie wygląda.

Moto X Play: szczerze mówiąc długo się nad nim zastanawiałem ale jakoś nie mogę się do niego przekonać.

Huawei P9 lite: specyfikacja jak najbardziej ok. Myślicie że będzie lepszym wyborem od Sony Xperia M5 (bateriia mnie martwi) lub Samsung galaxy A5 (2016)? (zależy mi na dobrej baterii, solidnym wykonaniu, bezawaryjności a także niezłym aparacie)

Są jeszcze jakieś Tel. godne uwagi?

Edytowane przez Damian_88
  • Rozwiązanie

Pisałeś że mogą być używane a w tej cenie honora dostaniesz.

Nie czytałem jakie ma szkło wersja lite, ale pewnie w sieci będzie gdzieś informacja. Warto poszukać. I tak dobrze nakleic szkło hartowane na ekran niezależnie od tego czy jest gorilla glass czy nie. To dobre zabezpieczenie.

Moto X play to bardzo dobre urządzenie. Czysty android robi robote , bardzo pojemna bateria, dobry eparat i ekran full hd.

Sony m5 z tego co mi wiadomo ma problemy z płynnością. Raczej bym go unikał.

P9 lite to praktycznie to samo co Honor 7 lite tyle ze honor jest wykonany z lepszych materiałów.

A5 2016 jak najbardziej godny polecenia smartfon.

Co do bezawaryjności to zepsuć się może każdy telefon niezależnie od firmy i ceny.

• Popieram 1