Skocz do zawartości

Problem z kartą?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez joggy,

Recommended Posts

Zakupiłem starą kartę jako iż potrzebuje ją tylko na parę miesięcy, podłączyłem ją i komputer się nie chce odpalić. Kiedy go uruchamiam pojawia się znaczek B2 w prawym dolnym rogu ekranu i nic się nie dzieje. Nie jestem pewien czy to problem z kartą czy płyta główną. Odinstalowałem sterowniki za pomocą DDU (w Safe Mode) chociaż na końcu jest jakiś problem z modułem. Kiedy odłączyłem kartę wszystko się ładuje i jest ok.

Karta: GeForce GT 730

Płyta: MSI B75A-G43

Jestem w kropce, bo naprawdę nie wiem co mam zrobić.

Tutaj logi z DDU:
http://www15.zippyshare.com/v/ED5l0SsY/file.html

//Odświeżam

Edytowane przez OptimusPrimeV1

Spróbuj zaktualizować bios płyty głównej do najnowszej wersji.

Pobrałem MSI Live Update 6 i próbowałem przez ten program zainstalować najnowszy BIOS, ale prosi o to, aby zainstalować "Intel ME driver". Na stronie Intela znalazłem dwa ME_Corporate oraz ME_Consumer, nie wiem z którego skorzystać oraz w środku obu są 2 foldery z instalkami: ME_SW_MSI oraz MEI-Only Installer MSI, również nie wiem który wybrać. Który mam zainstalować?

Znalazłem

na yt jak zainstalować BIOS za pomocą bootableusb. 

Będzie lepszy i bezpieczniejszy pomysł? Nie muszę chyba instalować żadnych dodatkowych oprogramowań tylko wystarczy użyć M-FLASH i reszta się sama zrobi.

Spróbuj zaktualizować bios płyty głównej do najnowszej wersji.

Zaktualizowanie BIOSu do najnowszej wersji pomogło! Dziękuje za pomoc! :)

Edytowane przez OptimusPrimeV1