Skocz do zawartości

Recommended Posts

• mój budżet : max 600 zł

• gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : przez Internet

nówka czy używka : nówka

preferowany rozmiar wyświetlacza : -

preferowany system mobilny : Android

do czego będę używać urządzenia : SMSy, rozmowy, gry, przeglądanie Internetu, zdjęcia

moje najważniejsze wymagania : aparat min. 5 mpx, dobry, niezacinający się telefon. Zależy mi również na aktualizacjach Androida.

Ten huawei p8 lite to dobry wybór, na pewno spełnia wymagania. Jeśli chodzi o ten Y6 to już lepiej weź myphone infinity IIs, ma takiego samego androida, jednak więcej RAM i pamięci wewnętrznej.

Ty byś polecił tego myphona nawet w starciu z galaxy s7, g5 czy iphonem 6s

Widziałem, że pojawią się komentarze "dołóż i kup to".

Bo warto dołożyć. Poniżej tego są same telefony z 1 GB RAM (albo ''chińskie'' wytwory, które albo nie mają wsparcia, albo gwarancji producenta), co w Androidzie jest nieporozumieniem i mają tylko 8 GB ROM, z czego zostaje ok 3,5 GB dla Ciebie i nie ma możliwości przeniesienia aplikacji na kartę sd.

Moto G3 sobie zobacz. 

• Popieram 1

Widziałem, że pojawią się komentarze "dołóż i kup to". Napisałem, że maksymalna cena, którą mogę wydać to 600 zł.

Xiaomi Redmi 3 albo 3s. Solidny telefon ze specyfikacją bardzo podobną do P8 Lite, ale o wiele lepszą baterią.

MEIZU M2 NOTE

Nowych nie produkują, więc są to albo z gwarancją serwisową,  albo są sprowadzane z Chin, albo używki

http://allegro.pl/meizu-m3-white-2-16gb-w-wa-fv23-i6412637369.html#thumb/7 

Ten byłby ok, ale dopytaj czy w końcu wystawiają fakturę vat 23% czy vat marża, bo co innego w opisie, co innego w tytule.

LENOVO K3 NOTE 5.5 LTE

Są lepsze.

SONY XPERIA Z1

To samo, co z Meizu M2 Note

LENOVO VIBE X S960

Są lepsze.

LG NEXUS 5 D821

To samo co z Meizu M2 Note

UMI TOUCH X LTE

Tak egzotyczny telefon lepiej jest kupić w jakimś normalnym sklepie, a nie na allegro, bo jak trzeba będzie skorzystać z gwarancji to nie wiadomo gdzie wysłać, bo nie widzę nigdzie adresu serwisów Umi w Polsce, a ten facet z allegro może za miesiąc zwinąć interes. Np.

http://www.agito.pl/telefon-umi-touch-x-gold-umi-touch-x-gold/pd/D0W3Y2BBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=14767142 

Zależy mi również na aktualizacjach Androida.

Tego Ci ten Umi nie zapewni. 

dlaczego ucina moje wypowiedzi? 

http://i.imgur.com/CuBMWhc.png

Edytowane przez jacekgothic
  • Popieram 1

Tak, sam telefon około 150 dolarów + reszta opłat, nie wspominając o czasie wysyłki i gwarancji. Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka

Na ibuygou gwarancja w Polsce, możliwa wysyłka bez VAT. Wersja 2GB RAM i 16GB ROM kosztuje 130$...