rangerson 20 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam, chciałbym się poradzić was o opinie jaki jest jedyny słuszny wybór do tej kwoty monitor ? Podkreślam, że jestem totalny zielony w tym temacie. Przed kupnem zawsze poświęcam parę dni na analizowanie rynku, opinii, forach etc. W tym miejscu wysiadam. Za dużo sprzecznych zdań. Po dłuższej przerwie jednak doszedłem do konsensusu, że Asus PG248Q jest to idealny wybór jeśli przemilczy się temat matrycy TN. Czy jest to prawda, a może są inne warte monitory ukrywające się w cieniu wielkich gwiazd ? Sprzęt oraz aktualny monitor mam w sygnaturze. Maksymalna rozdzielczość wyłącznie do FHD nic innego kategorycznie nie wchodzi w grę. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Ta matryca TN nie jest taka straszna jak ją malują, szczególnie w tym modelu. Ja przy twoim sprzęcie (1070 + i5 4690K) porwałbym się jednak na model PG278Q z roz. 2560x1440 ponieważ Twój sprzęt będzie się marnował w FHD. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Selim 4 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Mam U2414H i też czekałem na PG248Q, ale w końcu stwierdziłem że nie będe dopłacał 800zł za G-sync. Reasumując wziołem Asusa MG248Q który wygląd w zasadzie ma identyczny i ma Adaptive Sync, chociarz nie wiem w zasadzie czy to cos daje;p Jeśli chodzi o matryce to mam go obok wspomnianego Della na IPS i ma na pewno gorsze kolory i kąty widzenia, ale ogólnie jest spoko. W każdym razie jeśli zależy ci na G-Sync wez PG278Q, ja tez jak zobaczyłem cene PG248Q to chciałem dołożyć i go wziąść tylko jest troche za duży jak dla mnie. Tak czy siak MG248Q moge polecic. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Hejka. Tematów o podobnej treści jest w tym dziale aż nadto. Do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts