dzumms 163 Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Posiadam głośniki x-530 oraz kartę xonar dg. Niestety zestaw 5.1 gra jak 2.1. Próbowałem zmieniać wszelkie ustawienia wszędzie i nic to nie pomaga. Co najlepsze w teście w systemie i w sterownikach wszystkie głośniki wydają dźwięki, ale tylko tam. Z tego co zobaczyłem wiele osób ma z tym problem na win10. W starszych wersjach systemu on nie występował. Wiecie co z tym zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 A odtwarzacz coś wielokanalowego czy może stereo? Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Wszystko co odtwarzam gra w 2.1- filmy, muzyka, internety, yt. W aimpie ustawiam stereo, 5.1 i jest to samo. W systemie mam ustawione 5.1 oraz w sterownikach. Jak klikam w te głośniczki to grają, ale tylko tam. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 To zacznij od odtworzenia czegoś co ma na pewno dźwięk wielokanalowy. A jeśli koniecznie chcesz zgwałcic muzykę stereo i odtwarzać ja na 5.1 to szukaj opcji upmixu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts