Skocz do zawartości

Uszkodzona GTX 780 - zamiennik.

Recommended Posts

Witam,

Po długiej walce, obgryzaniu paznokci, nieprzespanych nocach i kombinowaniu jak koń pod górkę ostatecznie udało się ustalić, co powoduje zawiechy i restarty mojego komputera - okazało się, że coś jest nie halo z grafiką (MSi gtx 780 OC gaming), która generalnie działa, ale kiedy zaczyna się ją obciążać zaczyna się narowić.

Powstała więc, siłą rzeczy, konieczność wymiany na coś, co będzie odpowiednie do reszty zestawu, czyli:

- i5-4670K, 3.4GHz, 6MB, BOX  (puszczony na 4,2 GHz)

- Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Unbuffered NON-ECC 1.5V

- ASRock Fatal1ty H87 Performance, H87

- Corsair RM Series 650W FULLY Modular 80+ GOLD

- Fractal Design Define R4

- Eizo FS 2434 (czyli FHD)

Za czym się rozglądac? 1060? Czy może i ona się udusi z tym i5?

Czas nie jest tutaj krytycznym czynnikiem (obecna działa i w codziennych czynnościach sprawuje się ok, wszystko się wali w trakcie grania tylko), zatem mogę poczekać, popolować na okazje itp.

Sorry, nie doprecyzowałem.

Budżet jest w okolicach 1060 właśnie, ale za chwilę powiem czemu go nie podawałem. Oczywiście JEŻELI 1070 nie udusi się w tej konfiguracji, to i ona wchodzi w zakres zainteresowania.

Co do budżetu - być może uda mi się ściągnąć taniej nową grafikę (taniej o VAT i ew. różnice kursowe, ale muszę to jeszcze popodliczać), dlatego wolę dopytać o to CO warto jest rozważyć, a później sprawdzić czy już mnie na to stać, czy dozbierać (jak wspominałem, to nie piekarnia, karta nie musi być "na wczoraj").