oxyskinor 0 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Hej, Posiadam płytę MSI z170a Gaming m5, procek i5 6600K i kartę graficzna MSI GTX 970 Gaming 4G. Monitor 1 podłączam przez DVI w karcie, do karty przez HDMI chce podłączyć Avermedie do nagrywania. Chciałbym tez do złącza HDMI w płycie głównej podłączyć drugi monitor na którym nie bedą wyświetlane gry. Jednakże komputer nie wykrywa tego monitora. Znaczy to ze nie mam zintegrowanej karty z procesorem? Jak rozwiązać ten problem? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
HaNeK 21 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Masz zintegrowana, ale nie mogą one działać jednocześnie, albo komputer startuje na zintegrowanej, ale na dodatkowej. Monitory podłącz wszystkie pod dodatkowa grafe. Cytuj Link to post Share on other sites
oxyskinor 0 Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Problem w tym jest taki ze drugi monitor moge podłączyć tylko pod VGA albo HDMI. Karta grafiki nie posiada VGA a HDMI bedzie zajęte przez Avermedie. Jest jakaś przelotka z DVI na HDMI tudzież na VGA? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Przejściówki na D-Sub są, ale wyjście na karcie musi być DVI-I. Integre włączasz w BIOSie, standardowo wyłącza się po wykryciu zewnętrznej grafy http://archive.benchmarkreviews.com/images/reviews/motherboards/P8Z68-V-PRO/asus_p8z68v_pro_bios_virtu_modes.jpg Chodzi o opcje iGPU Multi Monitor. Cytuj Link to post Share on other sites
oxyskinor 0 Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Dobra, przestawiłem to igpu multi monitor na enabled, ale dalej nie widzi mojego drugiego monitora podłączonego przez HDMI do płyty głównej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts