Skocz do zawartości

Zestaw do gier i grafiki [4200 zł]

Recommended Posts

Siemanko! Niedługo mam zamiar kupić komputer. Mnożę się i troję, ponieważ jest to trudny wybór. Dlatego z pomocą zwracam się na to forum :). Prosiłbym o nie przekraczanie budżetu jakoś bardzo. 4250zł będzie dopuszczalne, lecz jeśli już pojawi się 43xx będzie już gorzej... Pozdro ;)!

• Zastosowanie komputera : Gry + grafika (photoshop, illustrator, indesign)
  • Maksymalna kwota : Ok 4200zł
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : Koniec sierpnia / początek września
  • Których części potrzebuję : Wszystkie
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Raczej tak (nigdy tego nie robiłem, ale kiedyś trzeba spróbować)
  • Specjalne wymagania : 16GB RAM`U, Regnum RG1W
  • Własna propozycja zestawu : https://www.morele.net/inventory/info/q9u4un/ + msi 1060 gtx gaming x
  • Inne : Może warto wybrać inną, tańszą kartę zamiast msi? Wybierając ją jestem już na granicy swojego budżetu. Myślałem jeszcze nad Asusem Dual, lecz nigdzie nie mogę znaleźć testów, a jestem trochę "zielony" :)
Edytowane przez Darvy

Może warto wybrać inną, tańszą kartę zamiast msi?

Dokładnie,  Gainward GeForce GTX1060 Phoenix 6GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP cichy i wydajny układ chłodzenia wraz z Backplate.

PSu do miany na Corsair CX450M - stabilniejszy z racji na moduły DC-DC, do tego częściowo modularny i cichszy.

Nie widzę dysku SSD i on musowo musi się tutaj znaleźć.

Jaki masz monitor ?

Dokładnie,  Gainward GeForce GTX1060 Phoenix 6GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP cichy i wydajny układ chłodzenia wraz z Backplate.

PSu do miany na Corsair CX450M - stabilniejszy z racji na moduły DC-DC, do tego częściowo modularny i cichszy.

Nie widzę dysku SSD i on musowo musi się tutaj znaleźć.

Jaki masz monitor ?

Zobaczę sobie tego Gainward`a. Nie było SSD, gdybym wybrał tańszą kartę jak ta to resztę pieniędzy przeznaczyłbym właśnie na SSD. Monitor będzie też kupowany nowy, sam nie wiem jeszcze jaki

1 x Intel Core i5-6600K /3.5GHz, 6MB, LGA 1151, BOX/

1 x MSI Z170A-G43 Plus /intel Z170, DDR4, LGA1151/
1 x SilentiumPC Fortis 3 HE1425
1 x GoodRam 16GB (2x8GB) 2666MHz CL16 Play
1 x Gainward GeForce GTX1060 6GB DDR5 192bit (1708/8000)
1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600
1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s)
1 x SilentiumPC Regnum RG1W (Pure Black, okno)
1 x Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
4309zł

Z niewielką dopłatą masz SSD 240GB na MLC z szybkim zapisem, do tego ciut szybszy RAM, GPU od Gainwarda z całkiem dobrym układem chłodzenia, jak i wcześniej wspomniany lepszy elektrycznie PSU.

Ile masz na ten monitor ?