mleko123 0 Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Cześć, szukam jakiegoś dobrego routera lub anteny, który pokona kilka grubych ścian z cegieł. Router będzie funkcjonował w stałym miejscu w piwnicy (lokal gastronomiczny), a zasięgiem ma starczać, aż do ogródka położonego ok. 40 metrów. Mam dylemat co wybrać, czy zainwestować w droższy router lub kupić dookólną antenę z allegro? Nie mam zbytniego przekonania do tych anten "no name" z alledrogo, ale może miał ktoś i może polecić jakieś rozwiązanie dobre dla mnie. Szczegóły techniczne w skrócie:Router: ???Antena: ???Łączność: ADSL (Neostrada) Dystans do pokonania: w linii prostej 40 metrów przez piwniczne mury (3/4 ściany) Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Nie widzę szans. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Postaw reapeater po drodze. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Grube ściany, repeater po drodze a może dwa... na końcu wyjdzie z tego 1Mbps Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Ewentualnie można pokombinować z PLC, czyli np zakupić TAKIE coś i do tego ze 2 acces pointy na salę i ogródek. Jeżeli instalacja jest dobrze zrobiona, 3 żyłowa to być może dawało by radę. Tylko problem z piwnicą bo pewnie jest na innej fazie niż sala i ogródek. Cytuj Link to post Share on other sites
mleko123 0 Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Ewentualnie można pokombinować z PLC, czyli np zakupić TAKIE coś i do tego ze 2 acces pointy na salę i ogródek. Jeżeli instalacja jest dobrze zrobiona, 3 żyłowa to być może dawało by radę. Tylko problem z piwnicą bo pewnie jest na innej fazie niż sala i ogródek. No niestety każda inna opcja niż router odpada, ze względu na instalację elektryczną, która ma już swoje lata, więc kombinowanie z repeaterami i access pointami odpada - testowałem (bez szans, nie nie działają). Stąd moje zapytanie ogranicza się do możliwie dobrego routera i anteny Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez mleko123 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts