Bartas89 117 Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Witam. Obecnie posiadam fotel DX Racer (niestety nie pamiętam modelu) ale jest podobny do tego: https://www.morele.net/dxracer-king-czarny-oh-kf06-n-765643/ Mam go już jakieś 4 lata bodajże. Nie powiem żeby był on niewygodny bo tak nie jest ale chciałbym coś bardziej miękkiego. Ostatnio usiadłem u znajomego w pracy w fotelu chyba za 200 czy 300 zł i był on wygodniejszy od mojego Taki miękki i przytulny Właśnie chce znaleźć jakiś fotel gamingowy o futurystycznej stylistyce, ale żeby był bardzo miękki, że jak siadam na nim po pracy to żeby było mi wygodnie. Coś jak fotel do TV tyle, że na kółkach Pomożecie mi coś takie znaleźć? Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 A mógł byś się podzielić opinią o tym DX Racer? Planuję kupić coś z tych właśnie foteli i chciał bym wiedzieć jak jest z trwałością, czy ta eko skóra nie pęka i odpada, czy mechanizm nie skrzypi, gąbka się nie wygniata itd. Sorry za offtop Cytuj Link to post Share on other sites
Bartas89 117 Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Jeśli chodzi o jakość wykonania to nie można nic DX Racer zarzucić. Nic nie pęka, nic nie skrzypi. Tylko jest dla mnie za twardy Cytuj Link to post Share on other sites
luki99 2 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Hm ale te fotele podobno są wygodne i do siedzenia min. 8h albo więcej przed kompem, a Ty piszesz, że twardy:) ? A co do materiału to po 4 latach na pewno coś Ci się poprzecierało? Chyba, że mało godzin spędzasz przed kompem? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartas89 117 Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Nic się nie przetarło. A siedzę na nim dzień w dzień po kilkanaście godzin Te wyglądają kozacko ale nie wiem czy się nadają do kompa czy nie bardziej do konsoli https://www.walmart.com/ip/X-Rocker-Pro-Series-Pedestal-2.1-Wireless-Audio-Gaming-Chair-Black-51396/15183830 Cytuj Link to post Share on other sites
luki99 2 Napisano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Co do tej twardosci to moze kwestia innego modelu? Ponoc seria D ma więcej wysciółki, Ty widzę kupiłeś Kinga tzn. że jesteś całkiem słusznej postury A możesz powiedzieć czy korzystasz z podłokietników podczas grania/pracy? Bo ja mierzyłem się w Agata meble do serii F to jak dla mnie nie da się tam tak ustawić żeby było wygodnie tzn. ja gram tak , że łokcie i przedramiona mam oparte zawsze na podłokietnikach, a w tym DXracer serii F podłokietniki są po prostu za długie (prawie 28cm) i siadając komfortowo nie miałbym dostatecznie miejsca żeby dłońmi operować klawiaturą i myszą. A niby seria F jest dla mnie rozmiarowo - mam 175cm wzrostu. Wiem, że dużo osób gra mając ręce na biurku ale mam biurko o zbyt małej głębokości żeby tak korzystać poza tym kiedyś na innym tak grałem/korzystałem z kompa to po dłuższym czasie pojawiały się bóle barków/szyji. W wyższych seriach (tak jak u Ciebie) te podłokietniki można przesuwać przód tył i nie są aż tak długie jak w formule więc pewnie możesz tak ustawić? Druga sprawa to powiedz czy wygodnie Ci się siedzi z tymi poduszkami? Bo mi się wydawała ona twarda, próbowałem w sklepie w różnych pozycjach ustawiać ale w każdej część pleców nie była zaparta. Z kolei siedząc bez poduszki lędźwiowej siedzimy bardzo niergonomicznie więc bez sensu. Jak to jest u Ciebie? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartas89 117 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja ma poduszki i pod głowę i pod lędźwie i nie wyobrażam sobie siedzieć bez nich. Jeśli chodzi o podłokietniki to mogę je regulować tylko góra, dół i mnie to wystarcza ponieważ klawę mam na półce pod blatem, także po prostu muszę ustawić podłokietnik na równa z tą półką, aby ręka prosto leżała Cytuj Link to post Share on other sites
luki99 2 Napisano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja tez tak mam ze podlokietniki sa na wysokosci klawy i myszki. Ale mierzac sie do serii F DXracera jak polozylem rece na podlokietnikach to dlonie ledwo co wystawaly - sa po prostu za dlugie akurat w tej serii. Ale fotel jest miekki nie wiem coi chcesz moiekciejszego znalezc:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts