Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Obecnie posiadam fotel DX Racer (niestety nie pamiętam modelu) ale jest podobny do tego:

https://www.morele.net/dxracer-king-czarny-oh-kf06-n-765643/

Mam go już jakieś 4 lata bodajże. Nie powiem żeby był on niewygodny bo tak nie jest ale chciałbym coś bardziej miękkiego. Ostatnio usiadłem u znajomego w pracy w fotelu chyba za 200 czy 300 zł i był on wygodniejszy od mojego ;) Taki miękki i przytulny :)

Właśnie chce znaleźć jakiś fotel gamingowy o futurystycznej stylistyce, ale żeby był bardzo miękki, że jak siadam na nim po pracy to żeby było mi wygodnie. Coś jak fotel do TV tyle,  że na kółkach ;) Pomożecie mi coś takie znaleźć? 

A mógł byś się podzielić opinią o tym DX Racer? Planuję kupić coś z tych właśnie foteli i chciał bym wiedzieć jak jest z trwałością, czy ta eko skóra nie pęka i odpada, czy mechanizm nie skrzypi, gąbka się nie wygniata itd. Sorry za offtop :P

Co do tej twardosci to moze kwestia innego modelu? Ponoc seria D ma więcej wysciółki, Ty widzę kupiłeś Kinga tzn. że jesteś całkiem słusznej postury :)

A możesz powiedzieć czy korzystasz z podłokietników podczas grania/pracy? Bo ja mierzyłem się w Agata meble do serii F to jak dla mnie nie da się tam tak ustawić żeby było wygodnie tzn. ja gram tak , że łokcie i przedramiona mam oparte zawsze na podłokietnikach, a w tym DXracer serii F podłokietniki są po prostu za długie (prawie 28cm) i siadając komfortowo nie miałbym dostatecznie miejsca żeby dłońmi operować klawiaturą i myszą. A niby seria F jest dla mnie rozmiarowo - mam 175cm wzrostu. Wiem, że dużo osób gra mając ręce na biurku ale mam biurko o zbyt małej głębokości żeby tak korzystać poza tym kiedyś na innym tak grałem/korzystałem z kompa to po dłuższym czasie pojawiały się bóle barków/szyji.

W wyższych seriach (tak jak u Ciebie) te podłokietniki można przesuwać przód tył i nie są aż tak długie jak w formule więc pewnie możesz tak ustawić?

Druga sprawa to powiedz czy wygodnie Ci się siedzi z tymi poduszkami? Bo mi się wydawała ona twarda, próbowałem w sklepie w różnych pozycjach ustawiać ale w każdej część pleców nie była zaparta. Z kolei siedząc bez poduszki lędźwiowej siedzimy bardzo niergonomicznie więc bez sensu. Jak to jest u Ciebie?

Ja ma poduszki i pod głowę i pod lędźwie i nie wyobrażam sobie siedzieć bez nich. 

Jeśli chodzi o podłokietniki to mogę je regulować tylko góra, dół i mnie to wystarcza ponieważ klawę mam na półce pod blatem, także po prostu muszę ustawić podłokietnik na równa z tą półką, aby ręka prosto leżała :)

Ja tez tak mam ze podlokietniki sa na wysokosci klawy i myszki. Ale mierzac sie do serii F DXracera jak polozylem rece na podlokietnikach to dlonie ledwo co wystawaly - sa po prostu za dlugie akurat w tej serii.

Ale fotel jest miekki nie wiem coi chcesz moiekciejszego znalezc:)