TheSpeed 2105 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 No więc przesiadka z mojego GeForca 8600GT na cokolwiek silniejszego już będzie dużym skokiem w wydajności. Wiem że w zestawie z i7 ciężko dobrać komponenty sobie równe za "tylko" 3000zł. Nie obrażę się, jeśli w zestawie będzie jakieś wąskie gardło zaniżające wydajność, bo takowe musi być Ważne, że będzie porządna płyta główna i pasujący pod nią procesor, bo przeważnie to idzie w parze przy wymianie części, a karta pasuje zawsze i ją w przyszłości mogę wymienić Tak więc w zestawie Juniora zamieńmy GTX275 na GTX260, a za zaoszczędzone pieniądze dołóżmy do zestawu zasilacz zdolny ten zestaw uciągnąć Takie moje zdanie Pozdrawiam EDIT: multijumper spokojnie. Ważne że grynkowski kolokwialnie mówiąc "miał jaja" się przyznać i żałuje popełnionego czynu. Ze świecą takich ludzi teraz szukać :-> Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 multijumper spokojnie. Ważne że grynkowski kolokwialnie mówiąc "miał jaja" się przyznać i żałuje popełnionego czynu. Ze świecą takich ludzi teraz szukaćZero szacunku dla kolesia...mam zmienne IP i też mogłem zrobić degręgolade w imie kolegów z G.R.U.P.E. a kafejki na dokładke... Olewam czy ma "jaja" czy nie. Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 @Warrk Nie, zasilacz jest jak najbardziej przemyślany. Tamte podzespoły pobierają bardzo mało prądu 600W to i tak za dużo Skoro ceny rynkowe, to... ciężka sprawa, bo w komputroniku drogo. Najtańsza płyta pod X58, najtańszy (lol) i7, RAMu trzeba będzie chyba pożałować i dać 3GB, zasilacz 500W i za resztę grafikę. NA 4670 starczy I tak jest szybsza od 8600GT, ok. dwukrotnie. Może rzeczywiście ten pomysł z i7 nie jest za dobry przy tym budżecie. Jak myślicie? PS TheSpeed, pożycz od kogoś z 500zł, wyślij w obudowie benchmarkowi i wtedy starczy na wszystko. Kasę odzyskasz sprzedając stare klocki. Link to post Share on other sites
grynkowski 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 multijumper spokojnie. Ważne że grynkowski kolokwialnie mówiąc "miał jaja" się przyznać i żałuje popełnionego czynu. Ze świecą takich ludzi teraz szukaćZero szacunku dla kolesia...mam zmienne IP i też mogłem zrobić degręgolade w imie kolegów z G.R.U.P.E. a kafejki na dokładke... Olewam czy ma "jaja" czy nie. Co do takich głosów to dobrze je rozumiem i w ogóle sie im nie dziwie. Co do zakładania kont to te na gery.pl o których była wcześniej mowa nie należą do mnie. miałem około 15 na wp.pl. Reszta głosów została wyżebrana u znajomych. Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Komentarza nie będzie. Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dokładnie, na grafikę nie starcza... i7 i dobra płyta główna do tego RAM i będzie git Ja proponuję płytę: http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC ... ,id,52572/ edit: konkretnie GTS250 by robił swoje jeżeli tak stawiasz sprawę to wiadomo, że trzeba kupić więcej pamięci RAM i nie kupować karty graficznej. w takiej sytuacji to może: http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC ... ,id,63981/ pozdro Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 W sumie z redakcją za styl na forum umawialiśmy się na GeForce GTS 250. Pomyślałem potem że może lepiej gdyby zamienić ją na punkty które potem można wydać, ale tak teraz się zastanawiam, że może warto ją właśnie wziąć i wykorzystać i jednocześnie pozostać przy 6GB RAM? Głównie chodzi mi o to by z prockiem, płytą i pamięciami mieć spokój na kilka dobrych lat Pozdrawiam EDIT: A może redakcja ma możliwość sprzedania starych części? :-> Link to post Share on other sites
Monos23 2 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 ja mam prośbe czy mozecie opublikowac liste 10 osób,które miały najwięcej głosów ??? Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A wykorzystanie punktów na np zasilacz wchodzi w grę ?? To by pomogło we wpasowaniu się w budżet trochę... W sumie z redakcją za styl na forum umawialiśmy się na GeForce GTS 250.to trochę rozjaśnij sprawę dobra ? może teraz redakcja się bardziej postara i dorzuci chociaż 10 do numeru serii (250->260) i miałbyś suuuper zestawik. :-> Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 procek to właściwie wiadomo jaki tutaj się wstawi płyta jakaś co nie będzie ograniczać OC, no i może być ze wsparciem SLI / Crossfire (chociaż to chyba wszystkie mają) RAM - zależy od systemu jaki będziesz miał na tym kompie, ja bym proponował Reaper'ów 6 GB 1333 / 1600 MHz zasilacz - jakieś 650W budę i dysk rozumiem, że masz, więc zostaje grafa weź tą GTS 250, w przyszłości jak wejdzie GT300 / 58xx to obecne potanieją no i albo druga do SLI (to geforce, więc Crossfire nie proponuję), albo kupujesz jakiegoś GTX 275 taka jest moja opinia, nie wiem jak to wyjdzie z budżetem, ostatecznie można na RAMie przyciąć, ale jak masz system 64bit to raczej nie warto no i zostaje kwestia chłodzenia na proca (o ile pamiętam w zestawie nie ma wentyla) więc tutaj należałoby pewnie polecić Mugena II (starczy Ci na niego punktów) pozdrawiam Link to post Share on other sites
Tomek Stiller 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 W sumie z redakcją za styl na forum umawialiśmy się na GeForce GTS 250. Pomyślałem potem że może lepiej gdyby zamienić ją na punkty które potem można wydać, ale tak teraz się zastanawiam, że może warto ją właśnie wziąć i wykorzystać i jednocześnie pozostać przy 6GB RAM? Głównie chodzi mi o to by z prockiem, płytą i pamięciami mieć spokój na kilka dobrych lat Pozdrawiam EDIT: A może redakcja ma możliwość sprzedania starych części? :-> Słuchaj, no dogadamy się tak żebyś był zadowolony. Robimy to w końcu dla Ciebie, nie dla siebie No dobra, dla siebie trochę też Co do starych części, to niestety nie. Muszą wrócić do Ciebie. PS. Przez ceny rynkowe miałem na myśli ceny ze sklepu, bez dziwnych obniżek o 50% jakie zaproponował jeden z forumowiczów. Obowiązuje nas kwota 3000zł brutto, ale pamiętajcie że dostaniemy jakiś rabat na zakupiony sprzęt. W końcu nie jesteśmy klientem z ulicy Link to post Share on other sites
Tomek Stiller 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A wykorzystanie punktów na np zasilacz wchodzi w grę ?? To by pomogło we wpasowaniu się w budżet trochę Szczerze mówiąc nie wiem, zapytam i dam znać. Prywatnie wydaje mi się, że nie będzie problemu Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja to nawet z samego procesora cieszył bym się jak głupi z bateryjki (oprawiłbym sobie w ramkę i na ścianie powiesił) Nie będę wybrzydzał, miło że cokolwiek będzie ulepszone Ale tak procek + płyta + pamięci (6GB) + zasilacz + kombinowanie z kartą (wszystko zależy od cen i możliwości wymiany punktów) Pozdrawiam EDIT: Dobra narzekanie pierwsze i ostatnie: a to jest niezmienne że musi być Core i7 (bo np. wymaga tego Intel)? Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 @Tomek Sory że nie w temacie ale czy możesz skomentować sprawe kolegi grynkowski ?! Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To będzie najlepszy pomysł, bo przy sztywnym budżecie, trzeba będzie stosować jakieś półśrodki. Można np. zostawić chłodzenie boxowe i dołożyć do lepszej grafiki. Chłodzenie będzie można sobie dokupić ze sprzedaży starszych części, a płyty to już sobie przecież nie wymieni No i pomysł z dorzuceniem punktów jest bardzo fajny. Skończy się na 4000zł Brawo Link to post Share on other sites
Tomek Stiller 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 @Tomek Sory że nie w temacie ale czy możesz skomentować sprawe kolegi grynkowski ?! Cóż mogę powiedzieć. 14 głosów na niego wyleciało na etapie weryfikacji jako podejrzane. Najwyraźniej ten jeden się jakoś prześlizgnął. Na to, że przyspamował kolegów nic nie poradzimy. Grynkowski tak czy siak został zdyskwalifikowany, to powinno być dla niego największą karą. Osobiście uważam, że powinno mu być cholernie wstyd i to, że się przyznał moim zdaniem niczego nie zmienia. Link to post Share on other sites
Tomek Stiller 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 To będzie najlepszy pomysł, bo przy sztywnym budżecie, trzeba będzie stosować jakieś półśrodki. Można np. zostawić chłodzenie boxowe i dołożyć do lepszej grafiki. Chłodzenie będzie można sobie dokupić ze sprzedaży starszych części, a płyty to już sobie przecież nie wymieni No i pomysł z dorzuceniem punktów jest bardzo fajny. Skończy się na 4000zł Brawo Tak czy siak jakieś tam ograniczenia będziemy musieli założyć, wszystkiego się zrobić nie da. Link to post Share on other sites
Tomek Stiller 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dobra narzekanie pierwsze i ostatnie: a to jest niezmienne że musi być Core i7 (bo np. wymaga tego Intel)? Tak, musi być i7 bo tego wymaga sponsor akcji. Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 @Tomek Czy za takie machlojki są przewidziane jakiekolwiek nazwijmy to kary ?! Czy ewentualnie można walnąć skruche zgarnąć trzy tysie podziękować i wynieść sie z benchmark.pl ?! Link to post Share on other sites
Tomek Stiller 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dyskwalifikacja to za mało? Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dyskwalifikacja to za mało? Tak..tak bo miał lapka, wiesz dokładnie o czym ja mówie. Konta zostają, znajomi sie mnożą i BUM...niespodzianka kolega "xxxxxx" nagle wygrał w ósmej edycji...jaki traf i zaskoczenie prawda ?! No i pomyśl jaki to ma wpływ na innych co też chcą coś do kompa. Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Wazne ze sie przyznal, moze warto byloby sie zainteresowac jak sobie wyobraza zabezpieczenia przed takimi numerami ??? Moze by tak wprowadzic ograniczenie ze konta zalozone xy dni przed nowa edycja nie moga glosowac ? Co do zestawu to jesli jest mozliwosc wymiany punktow na brakujacy podzespol (GPU,PSU) to sprawa wyglada niezle. Core i7 920 1219 pln Asus P6T SE Intel X58 813 pln Patriot Viper DDR3 3x 2GB 1600MHz Cl8 538 pln radek 4850 GDDR5 Gainward 599 pln razem 3169 pln a z rabacikiem 5 % prawie 3000 Zasilaczyk z punktow i chlodzenie z dyskiem twardym ze sprzedazy starych gratow - powinno wszystko pasowac. Co ty na to TheSpeed ??? @mulijumper - moze troche demotywatorow pomoze ci sie odstresowac Link to post Share on other sites
Tomek Stiller 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Tak..tak bo miał lapka, wiesz dokładnie o czym ja mówie. Konta zostają, znajomi sie mnożą i BUM...niespodzianka kolega "xxxxxx" nagle wygrał w ósmej edycji...jaki traf i zaskoczenie prawda ?! Nie wiem o czym mówisz. Napisz proszę co dokładnie Twoim zdaniem powinno zostać zrobione. Kont kolegów oczywiście usuwać zamiaru nie mamy, te "lewe" i tak wyszły przy weryfikacji - więc nie bardzo wiem co jeszcze można zrobić. Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 @Tomku, już jestem to co, następnym razem umawiamy się na równie szybkie wyniki @grynkowski - chcesz wstąpić do G.R.U.P.E. Prawie 100 głosów to nie w tytkę dmuchał EDIT: dla jumpera, żeby mu ciśnienie nie skoczyło, to żart... Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 teraz ja dorzuce 3 grosze 1.Zle zrobil kol. grynkowski 2.przyznal sie . 3. pewnie wie ze jest teraz na ustach wszystkich usero'w i pewnie jest mu mega glupio. 4.nie usprawiedliwiam 5.Ale pomyslcie realnie : jest sobie ktos tam z Podkowy. Rodzice np. mają malo pieniazkow itp koles widzi ze moze sobie ,,zarobic 3tys,,. Co robi?? kombinuje , to jest naturalne.Wiadomo , ten sposob byl chamski...ale , szczerze , ilu z Was chcialo by mniec i7??. nikt z Was nie zrobil TEGo , lecz jeden się zapomniał. Taaak , teraz mozecie go zmieszac z gownem . pomieszajcie i pomietolcie ...i koniec. OK? dajmy potem chlopakowi spokoj.Dajmy mu zyc Original Link to post Share on other sites
Recommended Posts