Skocz do zawartości

Ulepszamy sprzęt benchmarkowców, piąta edycja

Recommended Posts

Witam wszystkich użydkowników benchmark.pl

Chciałbym zgłosić mój komputer do akcji!

Oto dane

CPU: Intel Pentium D 820 @ 2,95GHz

GPU: Zintegrowana Intel 82945G Family

Mobo: AsRock 775i945GZ

HDD: Maxtor 160GB Diamond

RAM: 2GB Kingston 533MHz

Obudowa i zasilacz firmy Mustang (400w)

Miejsce zakupu: Allegro i pobliski sklep komputerowy

Do czego używam zestawu: Lubie sobie pograć, przeglądać internet, oglądać filmy HD itp.

Głosujcie na mnie :lol:

Kosin11

Witam rowniez, tym samym zglaszajac moj komputer do piatej edycji "Ulepszamy sprzet benchmarkowcow" ;],

Specyfikacja na moim profilu - http://www.benchmark.pl/uzytkownik/Froscik666-7365.html

Zakurzator v880

CPU:

AMD Sempron 2500+ 1,75 GHz

Wiatrak Freezone QC-80 CU

karta graficzna:

ATI Radeon HD3000 3650 512MB

ASUS AH3650 Silent HDMI

dyski twarde:

Seagate Barracuda 7200.7 160 GB

płyta główna:

chipset VIA K8T800

Asus A7v880

pamięć RAM:

DDR 400 1 GB

Potrzebuje lepszego kompa, zeby odpalac na nim programy do miksowania i nagrywania muzyki - niestety moja obecna konfiguracja slabo wytrzymuje oprogramowanie typu cubase etc. A pozatym- fajnie byloby pograc nareszcie w jakas nowa gre;]

heh ale dużo się nowych i aktywnych użytkowników nagle pojawiło xd to i ja zgłaszam swoją kandydaturę :lol: w sumie sprzęt mam pod amd i wolał bym aby to AMD sponsorowało 5 edycje bo intel wszędzie się już pcha xD przydała by się wymiana grafiki która już nie wyrabia na 21 calowym monitorze i do bani jest z płynnością w grach oraz procesora, mój komp znajdziecie tutaj: http://www.benchmark.pl/uzytkownik/Jasz ... 25868.html w sumie to wygrana osoba musi się liczyć z wymianą całej platformy (proc, płyta, ramy) gdzie tu starczy na grafikę itp. xd w sumie to benchmark ma ceny netto więc luz

Witam.

Mój profil: http://www.benchmark.pl/uzytkownik/28910.html

Również zgłaszam mojego Apolla do konkursu.

Jego nazwa pochodzi od obudowy, NZXT. Apollo.

http://img32.imageshack.us/img32/4647/dsc07683b.th.jpg

Jest on jak widać trochę nie śmiały, dlatego trudno mu się otworzyć.

Ma troszkę ponad rok i kilku przyjaciół. Są nimi:

Philips 220CW, Logitech x540, Steelseries Siberia, Razer DeathAdder, Everglide Titan Fnatic Design, media-tech microphone i e5 keyboard.

Oto oni razem.

http://img31.imageshack.us/img31/2298/dsc07681.th.jpg

Jak widać bardzo się lubią i marzą o poznaniu nowych przyjaciół. Pozwólcie im spełnić swoje marzenia :lol:

Brawo! Niedługo będzie się zgłaszać komputery za 20 000zł, twierdząc że baaaaardzo "potrzeba" tych 3fps do kolejnej gry...

Cała ta zabawa miała być POMOCĄ dla tych którzy się interesują komputerami, ale sami mają bardzo słaby sprzęt.A nie pchaniem kasy w idiotów którzy tylko chcą:GRY, GRY i GRY. Żeby ich głośnik miał przyjaciela...

Trochę samooceny (siebie i swoich komputerów) :lol: -e

Nikt Ciebie o ocenę nie prosił, od tego raczej jest "komisja" :lol:

Pozatym idiotów możesz szukać gdzie indziej, bo tutaj ich nie znajdziesz.

Jeżeli jesteś tak płytki że myślisz tylko "gry gry gry" to twój problem, nie nasz- benchmarkowców.

Nigdzie nie jest przecież napisane, że zgłaszać się mogą tylko z TNT Riva2...

Brawo! Niedługo będzie się zgłaszać komputery za 20 000zł, twierdząc że baaaaardzo "potrzeba" tych 3fps do kolejnej gry...

Cała ta zabawa miała być POMOCĄ dla tych którzy się interesują komputerami, ale sami mają bardzo słaby sprzęt.A nie pchaniem kasy w idiotów którzy tylko chcą:GRY, GRY i GRY. Żeby ich głośnik miał przyjaciela...

Widze ze chciwosc przemawia?

Tu nie chodzi o POMOC jak to napisales, ale o ciekawe zestawienie sprzetu. Mozliwosci rozwoju. Wiec jezeli nadal uwazasz ze ludzie z lepszym sprzetem niz 486 DX2 nie moga startowac, to idz sie schowac ;)

Przecież zgłaszanie całkiem dobrych kompów nie jest zabronione, więc nie wiem czego sie czepiasz. Nie podoba sie kandydatura kolegi Cr4sH'a to na niego nie głosuj. To nie " Uciekinier" (wygraj albo zgiń) tylko zwykła zabawa i każdy (no w tej edycji ci aktywni) może brać w niej udział.

Uwielbiam ten konkurs! :lol: Zawsze wchodzę sobie w te tematy i czytam, śmiejąc się z niektórych postów. Ahh te emocje! Tak trzymać - konkurs ma świetny charakter.

Rozbrajają mnie posty typu:

Witam serdecznie.Prosze o wzięcie pod uwagę mojej kandydatury do tej edycji.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku .

Ja osobiście zachęcam wszystkich nowych do włączenia się w rozwijanie portalu (komentarze, posty itp) i spróbowanie szczęścia w drugiej i trzeciej edycji - na tych samych warunkach, jak wiemy! Do następnej edycji jeszcze chyba niecały miesiąc, więc do roboty, a potem kandydować, "świeżaki"! ;)

Ludzi a może chodzi Tu żeby komuś ułatwic prace i pomoc ulepszyc kompa... nie o ilość postów...Bo jakby było tak że wygra ten co ma wiecej postów to te forum by było jednym wielkim spamem. Ruszcie głową i nie badżcie chciwi...

Ja również nie mam zbyt dużo postów, ale to tylko dlatego, że jestem tu od niedawna i to nie z powodu tego konkursu :lol:

Ty masz chociaż 1 recke a inni rejestrują się tylko po to by wziąć udział w konkursie.

Buhah :lol: to ja zgłoszę starego kompa ;)

Nazwa kodowa: B3jSbaLL (wyjaśnienie poniżej)

Proc: chyba sempron 800mhz - Bardzo podatny do OC z odblokowanym mnożnikiem!

MoBo: ECS K7VZA - Najlepsza płyta overclocker'ska !

RAM: 2x 128mb ddr2(!:szok:!) 266MHz

Grafa: NieVidia DżiFors 2MX ( szczyt technologi )

Zasilacz: NoName 300W (mistrzostwo wykonania oraz perfekcyjna redukcja hałasu)

Buda: Po tuningu optycznym, gwarantuje bardzo dobrą wentylacje

Sprzęt ten gwarantuje stałe 250FPS w Crysis'ie jak i GTA IV

A oto wyjaśnienie jakże miłej dla ucha nazwy

zapewnienie wentylacji

http://i39.tinypic.com/2jca5oo.jpg

łatwy dostęp do bebechów bez rozkręcania żadnych śrubek ! Bardzo pomocne przy OC gdy chcemy zrestartować BIOS

http://i44.tinypic.com/rs8rcw.jpg

Boczne upiększenie bojowe!

http://i39.tinypic.com/501kwj.jpg

hem... coś duże te obrazki (forum nie ma pomniejszania czy tylko mi tak wyszło xD?)

Pozamieniałem te zdjęcia na miniatury i pododawałem linki, nie dawaj więcej takich dużych :> // TheSpeed

Ludzi a może chodzi Tu żeby komuś ułatwic prace i pomoc ulepszyc kompa... nie o ilość postów...Bo jakby było tak że wygra ten co ma wiecej postów to te forum by było jednym wielkim spamem. Ruszcie głową i nie badżcie chciwi...

Widzę, że nie zapoznałeś się z ideą tych trzech edycji, które są sponsorowane przez Intela: brani będą pod uwagę ludzie, którzy aktywnie biorą udział w rozwijaniu serwisu: udzielają się na forum, piszą recenzje, newsy, komentują newsy i artykuły, pomagają w dziale poradniki (chyba wymieniłem wszystko), a nie osoby, które zarejestrują się napiszą 20 postów z czego 15 w tym temacie i zechcą aby inni na nich głosowali.

EDIT: @KuliG

Zmniejsz zdjęcia, bo się forum rozjeżdża i jeśli tego nie zmienisz to moderator i tak je usunie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...