Skocz do zawartości

Telefon max 5,5 cali do 2tys

Recommended Posts

• mój budżet : max 2 tys
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : obojętne
  • nówka czy używka : Nowy
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : 5-5,5'
  • preferowany system mobilny : ios albo android
  • do czego będę używać urządzenia : zdjęcia, sms, dzwonienie, internet
  • moje najważniejsze wymagania : Solidna bateria, dobry aparat, szybkość działania, jeśli byłaby możliwość to 64gb pamięci

Rozumiem że oczywistą propozycją będzie P9, chciałbym również usłyszeć o wadach op3, bo jednak większość osób z tego forum go nie poleca. Może jakieś inne propozycje?

Mam op3 od 1,5tyg, więc nie aż tak długo. 
Za 1800 dostajemy bardzo porządny sprzęt, z dobrym prockiem i grafiką.

Największe wady jakie do tej pory zauważyłem: 

- Wystający aparat! Warto go zabezpieczyć jakimś case'em, Tudia Merge jak na razie spisuje się dobrze i wygląda porządnie.  

- Jak na flagowiec kamera pozostawia wiele do życzenia, szumy oraz słaba stabilizacja obrazu. 

-/+ 1080p - dużej różnicy pomiędzy uHD a fullHD nie zauważyłem, za to w grach oraz benchmakrach telefon wypada lepiej dzięki niższej rozdziałce, plus bateria trzyma ok 4 godiny przy intensywnym użytkowaniu 

- Usb type C -

Reszta bardzo dobra na poziomie tegorocznych flagowców, a nawet i lepiej (np. brak bloatware'u na start). Za tą cenę (fabrycznie nowego), raczej nic się nie dostanie.

P9 na baterii trzyma krócej od S6. Sprawdzałem. Tzn SoT ma lepszy od S6 Ale w ogólnym rozrachunku gorzej trzyma. Aparat dużo ma słabszy od S6. Szczególnie jeśli chodzi o filmy i aparat przedni.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

S6 ma gorsze SoT, ale sama bateria trzyma dłużej przy innych funkcjach.

Aparat przedni w S6 jest szerokokątny więc też jakiś tam plus dla Samsunga.

Xiaomi nie ma LTE B20 800MHz

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka