Skocz do zawartości

Używany telefon do 1000zł

Recommended Posts

Witam.
Myślę nad zakupem używanego telefonu  do 1000zł
Mam teraz lumie 735 już prawie 2 lata, ale chciałbym zmienić na coś z androidem.
myślałem nad LG G3 który mógłbym kupić już za około 700zł  (choć bardziej odpowiadała by mi wielkość LG G2 i wolał bym szukać telefonu w takich granicach, a  nie większego.) czy może znacznie lepiej  dopłącić do 1000 zł i znaleźć G4 ?
Zastanawiałem się też nad jakimiś chińczykami czy to xiaomi meizu czy może coś bardziej egzotycznego ?
Prosiłbym o polecenie jakiś telefonów właśnie w tej cenie , zależy mi, żeby na pewno był lepszy niż lumia 735;) i mógł służyć dość długochodzi mi tu o to, żeby nie było tak że za rok czy dwa telefon będzie nie do użytku bo nowe aplikacje nie będą na nim chodzić, ze względu na zbyt stare oprogramowanie czy po prostu za słabe parametry (nie mówię tu o grach bo raczej w gry nie gram, tzn takie wymagające :) )
wiadomo, że po takim czasie to dochodzi możliwość jakiś nieoryginalnych oprogramowań, no ale też telefon  musi to uciągnąć.

Pozdrawiam.

No S6to raczej ciężko w takiej cenie a s5 z tego co mi wiadomo raczej nie było, az tak dobre..

Czyli co byście polecali nexusa, p8 czy g4? Czy może jeszcze cos innego? Bo chce się zdecydować na konkretny model bo jednak szukanie używanego telefonu nie zawsze jest takie proste jak mogłoby się wydawać :)

A tak w ogóle czy g4 faktycznie jest o wiele wydajniejsza niż g3? Patrząc po podzespołach z tego co pamiętam to jakoś się nie wyróżniała bardzo ale mogę się mylić:)

Doszedłem do wniosku, że chciałbym coś pokroju G4 i najchętniej bym poszedł w jego kierunku, ale jedyne co mnie skutecznie zniechęca to jego wielkość, zdecydowanie wolał bym coś mniejszego a równie dobrego i w podobnej cenie jak używany g4 któe można już spokojnie dostać w granicach 1000 zł.
Ma ktoś jakieś propozycje bo właśnie przeglądam i nic super nie widzę :(

Mi zależy na tym by telefon miał jakaś baterie w miarę, nie mowie tu o nie wiadomo jak dużej, ale po prostu taka w miarę rozsądną. Po drugie by jego wsparcie nie skończyło się zbyt szybko, żebym mógł mógł się cieszyć w świeżym telefonem w miarę długo a co za tym idzie żeby miał podzespoły które to uciągną, bo wiem, że z czasem można wgrać nowszy system, ale co z tego jak telefon nie będzie dawał rady..

Na aparacie nie zależy mi jakoś bardzo bo w sumie i tak telefony z tej polki nie beda miały jakiegoś złego aparatu.

No i rozmiar żeby nie był jakiś gigantyczny, jeszcze w sumie pójdę do sklepu i złapie do ręki g4 żeby sie przekonać czy na prawdę jest taki wielki, ale chciałbym tez mieć jakiś inny wybór bo podejrzewam, że jednak może być zbyt duzy.

Mam jeszcze pytanie odnośnie wsparcia i GW w takim honorze 7 czy jakimś huaweiu to jak to sie ma ?:)

Grandsnooker : Mi chodziło o używane tel. A flex2 nowy kosztuje kolo 1000chyba :)

Edytowane przez smiley34