Skocz do zawartości

Problem z monitorem samsung T220HD

Recommended Posts

Witam,

Tak jak w temacie mam problem z monitorem, który polega na pojawianiu się poziomych pasków w grach i tylko w nich, (rozmazujących grafike, najczęściej na załamaniach krawędzi). Monitor kupiłem 1mies. temu, wczoraj pszyszedł z gwarancji i napisano,że problemu nie wykryli ale dla profilaktyki wymienili płytę główną monitora. Problem nadal taki sam.

Moja karta graficzna to 2x GeForce 8600gt SLI.

Wcześniej kozystalem z monitora 18' Nec i wszystko było okej.

Obecny monitor to Samsung SyncMaster T220HD 22' .

Proszę was o pomoc, bo nie moge tego tak zostawić, jeśli będzie trzeba to zrobie zdjęcia jak to wygląda.

Z góry thx

Kabel HDMI(monitor)-DVI-I(karta) lecz tutaj nie ma żadnej usterki ponieważ sprawdzalem,wymieniałem kilkakrotnie kabelek. Rozdziałka to 1680x1050 a jesli chodzi o podłączenie pod innego kompa to będzie trudno bo posiadam w domu tylko 1 ale postaram sie od kogoś pożyczyc i sprawdzic. Narazie, chce wykluczyc jakies mozliwosci tak aby bylo ich jak najmniej. Zastanawiam się czy moze byc to wina głośników stojących obok monitora (creative 5.1), lub też za duża ilość kabli podłączona do listwy 4 na 5 możliwych. I przez to monitor nie wyrabia, lecz tutaj się nie znam.

Wątpie wcześniej działałem na lcdiku 18' Nec i było wszystko okej. Wczoraj podłączałem i było dobże.

Zauważyłem też, że w panelu sterowania Nvidi kiedy ustawiałem poświatę cyfrową na większą niż 0 pasków podczas gier było więcej.

No tak, karte sprawdzałem zamieniłem kolejność i nadal to samo a monitor podłączalem inny i było wszystko dobze. Robiąc SS paskow nie ma czyli moze to byc jednak ten monitor.

Czy głośniki stojące obok monitora lub zbyt duza ilosc podłączonych kabli do listwy ma wplyw na dzialanie monitoru?

jestem posiadaczem T220, i po 4 miechach użytkowania wystąpiły również poziome paski białe lecz wszędzie nie tylko w grach, ogólnie monitor zaczął wariować a nawet syczeć..dobrze, że gwarancja jest door to door bo kurier przyjechał po niego na drugi dzień od zgłoszenia usterki, czekam już na monitor 3 dni, ma być rdy pod koniec tygodnia. Gdy już mi go 'zwrócą' lub co jest wysoce prawdopodobne wymienia na nowy spróbuje się dowiedzieć co się zrypało dokładnie.

To chore jest, znalazlem przyczyne powstawiania tych pasków, mianowicie instalując najnowsze sterowniki paski pojawiają sie, kiedy instaluje te sprzed paru miesiecy wszystko jest dobze, a po paru godzinach znowu się to pojawia, instalujac te starsze z przed lat wszystko jest okej, tyle ze wszystko sie tnie bo stare stery są "stare".

Dodam, że używam 2 kart na SLI, i kiedy tą opcje wylocze tez jest dobze wszystko, po wlaczeniu problem nasila się.

Proszę o porady bo jakas moze byc trafna.