Tomakoli 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam Panowie! Chciałem się Was poradzić odnośnie zakupu zasilacza takiego 600W-650W(w miarę cichy) i zarazem zapytać,co sądzicie o zasilaczach firmy MODECOM? Warto w ogóle na nie zwracać uwagę? OCZ - odpadają,bo już jednego miałem i była lipa(głośny i niestabilny) Dzięki za propozycje :oops: Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Skoro OCZ ci nie odpowiadał to w życiu nie patrz na Modecomy:). Seasonic/Corsair/Be quiet! itd. itp. coś z tego. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam,Modecom to ja dziekuje z miejsca, jesli chodzi o OCZ ,coz mialem nie tak dawno jednego sxs 600 w pochodzil mi az 4 miesiace po czym sam z siebie sie wylaczyl na amen,oddalem na gwarancje .Nie wiem jaka kwota dysponujesz ?? Cytuj Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 w miare tanie są też zasilacze Chieftec. Są w miarę dobre jak na tą cenę i możliwości. http://www.proline.pl/?p=CHIEF+CFT+600-14CS 580W na V12+ Cytuj Link to post Share on other sites
daniel 12 33 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Corsair wez nie drogi jest i dobry http://emarket.pl/zasilacze/corsair-zas ... p-c9800305 Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 A jaki model zasilacza OCZ miałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Zależy jaki model modecoma. Ile masz do wydania i do jakiego sprzętu ma być to zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomakoli 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 no ten Corsair fajny,Chieftec też Do wydania,nie mam dużo bo kupiłem już płytę(niepotrzebnie) bo zasilacz miał winę. Tak bym lepiej kupił za te kase zasilacz konkretny. A teraz muszę coś wykręcić z tym zasilaczem. Sprzęt dość wymagający,widoczny w profilu. Z tym modecomem,to myślałem ewentualnie o tych dwóch: http://www.skapiec.pl/site/cat/37/comp/623457 http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=75616 Wiem,że na tym sprzęcie się nie powinno oszczędzać,ale zawsze ta kasa Cytuj Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 zasilacz 600W za 100zł? to już chyba to powinno Ci dać do myślenia jak wytrzyma połowe z tego i napięcia będą stabilne to będzie dobrze Ten Carbon trochę lepszy, ale to dalej modecom. Taki sprzęty kupują ludzie dla których ważne jest ile zasilacz ma W i żeby przy tym był jak najtańszy. A potem są tematy " pan ze sklepu polecił mi super świetny zasilacz, a po miesiącu padł " Cytuj Link to post Share on other sites
Tomakoli 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 no tak macie rację! Kupię chyba tego corsara co polecił daniel 12,opinie ma same pozytywne no i 5 lat gwarancji,to będzie najlepszy wybór dla mnie. Tak i tak trzy stówy trzeba będzie wydać Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Corsair wez nie drogi jest i dobry http://emarket.pl/zasilacze/corsair-zas ... p-c9800305 Mam ten zasilacz,jestem bardzo z niego zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomakoli 0 Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 No już zamówiłem tego Corsair,a,jutro odbiorę to zobaczę jak się będzie sprawował Mam nadzieję,że też będę zadowolony,ale jakby co to mamy gwarancję i to nie krótką,bo 5 lat Dzięki wszystkim !!! Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Chyba jaja sobie robicie z tym Corsairem. To jeden z pierwszych modeli wypuszczonych przez tą firmę. Stary, głośny, sprawnością nie powala. W tej cenie można dostać bardzo dobrego SeaSonica. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Chyba jaja sobie robicie z tym Corsairem. To jeden z pierwszych modeli wypuszczonych przez tą firmę. Stary, głośny, sprawnością nie powala. Kto Ci to powiedzial? miales go w rekach ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomakoli 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 no właśnie Ja go mam od trzech dni i jak na razie jest Cicho,Stabilnie i 5 lat Gwarancji !!!!! Żadna firma tyle nie daje Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Ja się wypowiem co do tego "szefa" Ten zasilacz ledwo dźwigał kręconego Q6600 na 3.3GHz, często były bsody, a po zmianie na inny problem zniknął(to bylo jeszcze w wakacje i na mobo GB). Ogólnie sam Chieftec'a nie polecę, za niewielką dopłatą z pewnością można kupić lepszy zasilacz. Co do corsarza to wszyscy mi też gadali, że VX550 jest głośny, a jak na razie to jest tak cichy, że dyski mi go zagłuszają. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Wiesz Himer ktos cos gdzies przeczta i potem tak pisze:-) Mam kosiarza i tez mi go dyski przegluszaja ,musze je zmienic. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Ja również posiadam vx550 i 0 z nim problemów. A dodam, że kupiłem 2 letnią używkę. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Do takiego sprzętu jak w sygnaturce u autora tematu starczy i firmowa 450'ka. Nie wiem skąd napalenie na 600W, ale OK. Sam posiadam E5200 po OC i 4890 i mój "bardziewny" Chieftec nie ma z tym sprzętem najmniejszego problemu i jest chłodny, przy czym nie hałasuje zanatto. Jednak Corsairy, BeQuiet!, są ponad wszystkim bo są najdroższe i każdy się nimi podnieca. Autor stracił tylko kasę, bo są sporo tańsze i równie dobre konstrukcje. Dodam, że ten Chieftec u mnie chodzi przez już ponad 3 lata właściwie 12 godzin na dobe i ani razu nie miałem z nim najmniejszego problemu. Pod tym względem są to zasilacze klasy serwerowej, więc bardzo dobrej pod względem niezawodności. Ehhh te testy i szukanie jeleni którzy w to wierzą... Pozdrawiam rozsądnych użytkowników. Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Twój chieftec jest dość starą konstrukcją i nie zdziwiłbym się jakby elektrolity w środku już Ci wyschły Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Widzisz, jakoś nie wysychają... Pewnie mam fuksa. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomakoli 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Radosław999 - skąd masz pojęcie,że mój zestaw nie wymaga 600W ? Jasnowidz jesteś,czy co? Po za tym,to chyba sam się podniecasz i napalasz pisząc takie bzdury. Piszesz,że wydałem nie potrzebnie kasę,a co takiego możesz dobrego kupić po niżej 300zł,jeśli chodzi o zasilacze. Po za tym żaden producent nie daje takiej gwarancji jak Corsair,więc coś w tym musi być. Jak na razie jestem z niego zadowolony i nie żałuję wydanej złotówki na niego i dziękuję tym co mi go polecili,albo raczej upewnili mnie w wyborze:) a Ty sam jesteś jeleń Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Rikoman 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 a co takiego możesz dobrego kupić po niżej 300zł,jeśli chodzi o zasilaczenp OCZ ModXStream niecałe 300zł 600W a w przeciwieństwie do modelu SxS mają większe wiatraki i są ciche Cytuj Link to post Share on other sites
Tomakoli 0 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 A miałeś kiedyś OCZ ? Ja miałem i nie są niczym specjalnym,a do tego głośne i mniejszej mocy!!! za Corsaira dałem 295 zł i i jest bez porównania z OCZ. Cytuj Link to post Share on other sites
Rikoman 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Miałem 2x ModXStream i żadnych problemów z dzwiękiem (wersje 500W i 600W) czy mocą, do tego odpinane kable, więc nie narzekam. Za to słyszałem opinie o serii StealthXStream jako nie udanej, m.in głośne wiatraki, może właśnie SxS miałeś? w MxS nie spotkałem się z problemem "zbyt głośnego chodzenia" ani u siebie ani w opiniach. co do Corsaira, bez wątpienia to również dobre i godne polecenia zasialacze pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts