Skocz do zawartości

klawiatura mechaniczna za 300-350zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Randall282x,

Recommended Posts

Szukam klawiatury mechanicznej za 300 do max 350zł ale to górna granica. Może być używana, byle by była jeszcze na gwarancji. Przełączniki to myślę że MX brown. Klawiatura będzie tak 50/50 wykorzystywana do pisania (dużo piszę) jak i grania w szybkie gry. Ważne jest by miała dużego szifta z lewej strony i duży enter. No i klawiatura numeryczna też ma być, bo dość często z niej korzystam. Mogła by być podświetlana, ale to nie jest priorytetowe. Podstawka pod nadgarstki nie jest wymagana.

w/w propozycja nie ma przełączników MX brown...... cyt. "Klawiatura wyposażona jest w 104 wysokiej jakości trwałych przełączników o żywotności do 50 milionów kliknięć oraz 60 gramowej czułości nacisku." nigdzie nie jest napisane że to MX, z resztą w tej cenie nie ma się co dziwić.....

Nie chce kupować bubla. Wole już kupić używaną klawę mechaniczną za 350zł ale przynajmniej solidną. Czekam na jakiej ciekawsze propozycję z MX brown.

Im dłużej sie zastanawiam nad wyborem klawiatury, tym mam większe wątpliwości co do Browna. Naprawdę mam dylemat czy lepszy będzie Brown czy jednak Blue. Z dwóch powodów. Po pierwsze dużo, bardzo dużo piszę.A po drugie...jak bardzie zły jest blue w grach?? Z tego co sie zorientowałem, bardzo dużo ludzi gra w gry na MX blue. Mimo że to przełączniki typowe do pisania, w grach też sie dobrze sprawują. No i teraz tak. Jak duża różnica jest między tymi przełącznikami w takich grach jak overwatch czy CS:GO? Czy różnica jest na tyle wielka, że opłaca się zrezygnować z wygodniejszego pisania?? No bo skoro ludzie grają w gry na MX blue, to chyba nie jest aż tak zły. Nie chce klawiatury która będzie gorsza od membarnówki w grach, ale nie chce rezygnować z dużej wygody pisania na rzecz jakich mikro różnic, które to wyłapią głównie weterani klawiatur mechanicznych którzy to są "zawodowymi" graczami, bo to bezsensu. Jak dokładnie wygląda różnica, i czy naprawdę jest duża, przesądzająca o tym który z tych dwóch przełącznikó wybrać??

Dalej nie wiem co można kupić do 350zł. Mogę pójść na pewne kompromisy w układzie klawiszy typu mały enter itd. jeżeli trzeba.

Jednak wybiorę MX blue. Budżet podskoczył mi o 100zł, najpóźniej pojutrze chce już zamawiać. Mam na oku dwie klawiatury https://www.morele.net/klawiatura-qpad-mk-80-pro-gaming-mechanical-keyboard-cherry-blue-blue-led-gklqpmk80-547952/

https://www.morele.net/klawiatura-cooler-master-storm-quickfire-ultimate-mechanical-sgk-4011-gkcl2-697480/

Która z tych dwóch klawiatur będzie lepsza? Są w tej samej  cenie.