Skocz do zawartości

Urządzenie wielofunkcyjne do 500zł

Recommended Posts

Cześć,
potrzebuję urządzenia wielofunkcyjnego do domu w granicach 500zł. Mało drukuję, ale czasem muszę coś wydrukować czy zeskanować. Zależy mi na drukarce, która będzie miała połączenie WiFi. Chciałbym też żeby tusze nie kosztowały tyle co całe urządzenie.
Zastanawiam się nad:
http://www.brother.pl/printers/all-in-one-inkjet/dcp-j105
Jednak boję się, że ze względu na małą ilość drukowanych dokumentów, może mi się zeschnąć tusz w głowicy/kartridżach albo coś innego stać w związku z rzadkim jej użytkowaniem. Nie wiem też czy na tak małe wymaganie jest sens wydawać 500zł, czy może coś tańszego.
Czy ktoś mi może powiedzieć, czy moje obawy są bezpodstawne i mogę śmiało ją kupować. Czy może lepiej żebym wybrał coś innego?
Z góry dziękuję za pomoc.

W sumie jeśli masz Brothera podłączonego do zasilania i włączonego to automatycznie sama czyści ona głowicę więc z zasychaniem aż takiego problemu nie powinieneś mieć... Plusem tej drukarki są tanie i bezawaryjne zamienniki gdzie pojemność czarnego jest bardzo duża...

HP 4535 jest fajną opcją, bo głowicę masz w kartridżu a eksploatacja Cię aż tak nie dobije finansowo a w przypadku gdy Ci zaschnie to wymieniasz tylko kartridż ale sama drukarka jest dość droga a specjalnych wymagań nie masz, tu masz pod te same tusze z tym, że drukarka jest sporo tańsza http://www.sferis.pl/p/382589-urzadzenie-wielofunkcyjne-hp-deskjet-ink-advantage-3635-f5s44c.html

Więc jeśli nie zdecydujesz się na Brothera to zdecydowania bardziej polecam tą HP.

• 2 tygodnie później...

Jeden z moich ulubionych modeli Brothera. Tania eksploatacja i przyzwoita cena drukarki, śmiało możesz brać. Zamienników to masz całą masę do tego modelu, actisy, jetworldy itd, poszukaj u dobretonery.pl , zresztą zamienniki to nie problem jeżeli chodzi o brothera. Co do "profilaktycznego" druku to myślę, że raz na dwa tygodnie nawet wystarczy coś druknąć by tusz nie zasechł.

Tak jak wyżej pisali, ten model Brothera jest świetnym rozwiązaniem, tani w eksploatacji a i z zasychaniem aż takiego dramatu nie ma, raz w miesiącu myślę, że będziesz używał drukarki a jak to Ci nie przekonuję weź tego taniego HPka, który ktoś wyżej polecił ze sferisu bo z na tuszach w tym przypadku też nie zbankrutujesz a w najgorszym wypadku jak zaschną to wymienisz kartridże i po problemie.  

Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie ta HP 3635, z tego co widzę w sferisie jest za 250 zł, za brothera musisz liczyć ok 4-5 stówek. Brother jest dobrą opcją dla kogoś kto drukuje dużo i często, a w Twoim przypadku lepiej wziąć model, który ma wymienne głowice w kartridżach, poza tym, eksploatacja w hp też wychodzi dość tanio

• 3 tygodnie później...

Jak wiele poprzedników tu uważam, że brother j105 bylby najlepszych wyborem. Ten model góruje na rankingach urządzeń wielofunkcyjnych w cenie właśnie okolo 500zl. Drukuje do około 2400 stron pełnych a4 na jednym wkładzie, któe kosztują mniejakieś 80-100 zł za 4 tusze firmy Asarto produkującej zaminniki. Tu polecam filmik Roberta, który zajmuje się testowaniem różnych urządzeń