Damagus 0 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Witam. Jestem na kupnie laptopa ASUS GL552VW, jednakże mam problem ze znalezieniem odpowiedniej matrycy. Mianowicie zależy mi na matrycy IPS / PLS. Sprawdzałem już dwa modele(zamówiłem i zwróciłem) i oba miały zwykłe TNki, mimo zapewnień, że drugi z nich ma matrycę EWV. Sprawdziłem programem i obie matryce miały identyczne oznaczenia. Najbardziej zależałoby mi na Samsungu 156HL01-104 / SDC324C. Wiem, że są one produkowane z tymi matrycami, jednakże nigdzie nie mogę ich odnaleźć. Support ASUSA twierdzi, że nie mają tych laptopów z IPS(mimo, że opis na stronie mówi co innego). Udało mi się znaleźć model z tą matrycą tylko w Sferisie(jednak tam mimo opisu twierdzą, że producent podaje jedynie informację FullHD Matowy, więc nie wiem czy mogę im zaufać). Są też w Komputroniku, ale tylko z 2GB VRAM. Proszę o pomoc, gdzie uderzyć celem zakupu laptopa z tą matrycą, ewentualnie jak sprawdzić to po oznaczeniu producenta, jakiś kod na pudełku? "Wykwalifikowani pracownicy sklepów", niestety nie potrafią mi pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts