andrzej855 10 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Witam, od niedawna planuję zakup monitora LG 29UM67-P, na który przypadkowo trafiłem. Jego istotne zalety dla mnie to: - rozdzielczość, - przestrzeń robocza (możliwość dzielenia obrazu do pracy z innymi urządzeniami np: laptop), - technologia FreeSync (to właśnie ona rodzi problem). W obecnym komputerze posiadam kartę GTX770 Windforce 3, którą po wakacjach zamierzałem zmienić na GTX'a 1070/1060. (i5 4690k, 8GB RAM, EVGA G2 550W) Moje pytania: Czy dobrym wyborem byłby zakup tego monitora do kart nVidii (FreeSync i 75Hz)? Czy lepiej przesiadać się na Radeony (niestety ale wydajność i kultura pracy na których mi zależy słabo wypada)? Liczę na głos rozsądku osób mających styczność z FreeSyncem i nVidią. PS. Jedynie gram w LOL'a, czasem w GTA online i zamierzam zakup kierownicy pod wyścigi np Project CARS. Cytuj Link to post Share on other sites
phx1990 151 Napisano 28 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 No więc tak, po pierwsze nie LG 29UM67-P tylko bierz nowszy LG 29UM68-P Po 2 na tym monitorze po wlaczeniu paru opcji w panelu sterowania Nvidii da sie takze wlaczyc te 75hz, chyba bylo to Adaptive Sync. do lola freesync czy gsync specialnie potrzebny nie jest Po 3 do LOLa monitory 21:9 daja lekka przewage bo bedziesz widzial wiecej od przeciwnika, wiec jak najbardziej bierz. i na koniec link do najnizszej ceny: https://www.morele.net/monitor-lg-29um68-p-859976/ po zakupie pamietaj o sprawdzeniu czy monitor posiada jakies wady jak badpixele, wtedy odeslij niech przysla inna sztuke 1 Cytuj Link to post Share on other sites
andrzej855 10 Napisano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Żeby skorzystać z Adaptive Sync musiałbym podłączyć monitor przez Displayport a nie HDMI? Cytuj Link to post Share on other sites
TheFinition 0 Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 na dniach (do poniedziałku) kupuję 29UM68-P i powiem ci jak się sprawuje jednak nie sądzę, żeby zakup miał większy sens jeśli wybierasz karty NVidii, sprawdz cos z G-Synciem (ktory kosztuje) team red for life nigga Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts